lauantai, 23 maaliskuu 2013 23:48

Keskisuomalainen nosti JYPin naiset pääkirjoitukseen - "Jääkiekkoilijoiden parhaimmistoa"

Kirjoittanut

Keski-Suomen maakunnan päälehti Keskisuomalainen nosti lauantain numerossaan pääkirjoitusaiheeksi naiskiekon. Lehden toimituksessa on huomattu JYPin menestys naisten SM-sarjassa.

"Hopea ei ole häpeä. Keskisuomalaiset voivat olla aidosti ylpeitä JYPin naisten menestyksestä, joka on syntynyt vuosien määrätietoisen työn tuloksena", Keskisuomalainen kirjoittaa.

Pääkirjoitus nostaa esille JYPistä MM-joukkueeseen valitut Jenni Hiirikosken, Rosa Lindstedtin ja Meeri Räisäsen. Lisäksi pohditaan naiskiekon taloudellisia lähtökohtia miesten kiekkoon verrattuna.

"Siinä missä SM-liigan miespelaajat ovat ammattilaisia hyvällä kuukausipalkalla, saman sarjatason naiset joutuvat maksamaan harrastuksestaan jopa 1 500 euroa vuodessa. Epäreilu asetelma johtunee siitä, että kiekkoilevia naisia on vielä vähän miehiin verrattuna. Sponsorit pysyvät poissa, kun yleisökään ei ole lajia löytänyt. Sama ilmiö koskee kaikkia naisten joukkuelajeja", Keskisuomalainen kirjoittaa ja jatkaa:

"Yleisön kiinnostus tuntuu kuitenkin pikku hiljaa heräävän, ainakin Jyväskylässä. Finaalipeleissä oli jo satoja katsojia. Naisten jääkiekko-otteluihin voi ottaa huoletta myös perheen juniorit mukaan, ilman että tarvitsee pelätä pelin luiskahtavan väkivaltaviihteeksi."

Leijonat-toimitus haluaa tarkentaa hieman mainintaa yleisömääristä. Ensimmäistä Jyväskylässä pelattua finaaliottelua seurasi 517 katsojaa, toista peräti 1523 silmäparia. Finaalisarja oli hienoa promootiota naiskiekolle Keski-Suomessa.

Keskisuomalaisen pääkirjoitus 23.3.2013

 

Olet nyt

Sarjojen sivut

Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen kausi päättyi koronaviruksen vuoksi 12.3.2020. Lue lisää täältä.

Liiga

Naisten Liiga

Mestis

Suomi-sarja

Nuorten SM-liiga

B-nuorten SM-sarja

B2-nuorten SM-sarja

C-nuorten SM-sarja

Rullakiekon SM-liiga

 

Etsi sivustolta