maanantai, 20 tammikuu 2020 13:05

Kesän 2020 NHL-draftin ennakko julkaistu – katso tilastokooste Suomi-kiekon huippulupausten kaudesta

Kirjoittanut
KooKoon Peetro Seppälä ja HIFK:n Anton Lundell kuuluvat Suomi-kiekon tulevaisuuden nimiin. KooKoon Peetro Seppälä ja HIFK:n Anton Lundell kuuluvat Suomi-kiekon tulevaisuuden nimiin. Liiga

NHL julkaisi viime viikolla ensi kesän varaustilaisuuden kiinnostavimmat nimet. Euroopassa pelaavien listalta löytyi kaikkiaan 21 suomalaispelaajaa, joista suurin osa on esiintynyt tällä kaudella Nuorten SM-liigassa.

Suomalaispelaajien ykkönen kenttäpelaajien vertailussa on HIFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell. Eurooppalaispelaajien listalla neljänneksi sijoitetun Lundellin ennakoidaan menevän kesän varaustilaisuudessa jopa 10:n ensimmäisen pelaajan joukossa. 18-vuotias toisen polven huippupelaaja on esiintynyt tällä kaudella 24 ottelussa HIFK:n Liiga-joukkueessa, mutta alle 20-vuotiaiden MM-kisat menivät sivu suun loukkaantumisen takia.

Kärppien Joel Blomqvist on nostanut tällä kaudella osakkeitaan rankingissa. Nuorten SM-liigassa erinomaisia otteita esittänyt maalivahti on pelannut tällä kaudella jo viisi nollapeliä ja tehnyt debyyttinsä myös Liigassa. Juuri 18 vuotta täyttänyt Blomqvist on eurooppalaismaalivahtien listan kolmosnimi.

Puolustajista suomalaispelaajien ykkönen on Kärppien Topi Niemelä. Kovasta Kärppä-puolustuksesta pelipaikan vallannut 17-vuotias on kuulunut nuorisomaajoukkueiden vakiokasvoihin. Kevään päätavoitteisiin kuuluvat U18 MM-kisat USA:ssa. Niemelä on ennakkoarvioissa toiseksi halutuin eurooppalaispuolustaja.
 

Olet nyt

Etsi sivustolta