torstai, 16 kesäkuu 2016 09:56

Mestis // Keinänen lähestyy pelikuntoa - ”Tavoitteena ehjä kausi”

Kirjoittanut
Aki Keinänen on tehnyt Mestiksessä tehot 198+189=387. Aki Keinänen on tehnyt Mestiksessä tehot 198+189=387. Jukka Salminen

TUTO Hockeyn laitahyökkääjä Aki Keinänen ylitti viime kaudella 500 Mestiksen runkosarjaottelun rajapyykin, ja myös 200 maalin raja oli haarukassa kauden aikana.

Keinänen kuitenkin loukkaantui vuodenvaihteessa, ja loppukausi meni pilalle. Himoittu 200 maalin raja jäi kahden täysosuman päähän.

Ennen loukkaantumistaan Keinänen summasi 28 ottelussa pisteet 10+8=18, joten tahti oli kohtalainen. Neljänkymmenen tehopisteen rajan hyökkääjä on ylittänyt Mestiksessä neljällä kaudella, ja kahdenkymmenen maalin rajan viidesti.

Viime kuukausina pistemäärät eivät ole pyörineet kokeneen hyökkääjän mielessä vaan tärkeintä on ollut saada leikattu olkapää jälleen kuntoon.

- Suunta on oikea. Vielä en ole pelikunnossa, mutta eipä kausikaan ole vielä alkamassa. Kauden alkuun mennessä olen täydessä kunnossa, Keinänen lupaa.

TUTO Hockey sijoittui viime kaudella seitsemänneksi, ja odotuksiin nähden kausi oli pettymys. Turussa on ensi kaudellakin jalkeilla muutamalla konkarilla höystetty lupaava joukkue, jonka odotetaan taistelevan kärkisijoista.

- Joukkueemme alkaa olla hyvin kasassa, mutta vielä emme ole kokoontuneet koko joukkueen voimin. Turussa on aika pieni ryhmä paikalla, koska monet asuvat muualla. Elokuun alussa kokoonnutaan ja sitten aletaan joukkueen tavoitteita laittaa kasaan.

- Henkilökohtainen tavoitteeni on pelata ehjä kausi. Viime kausi jäi kesken, ja siitä jäi lopulta huono maku.

Uusi päävalmentaja

Turkulaisjoukkueen viime kauteen mahtui pitkän linjan avainpelaajien Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen loukkaantumisten lisäksi myös päävalmentajan vaihtuminen. Ismo Lehkosen paikan TUTO Hockeyn päävalmentajana otti kesken kauden Miika Elomo.

Keinänen on nähnyt uransa aikana monenlaisia valmentajia, ja hänen vuonna 2005 alkaneella TUTO-taipaleella Lehkonen toimi turkulaisjoukkueen päävalmentajana kahteen otteeseen. Elomo sen sijaan on uusi tuttavuus kokeneelle hyökkääjälle.

- En ehtinyt pelata yhtään ottelua Elomon alaisuudessa viime kaudella, mutta totta kai hallilla pyörin paljon ja seurasin hänen toimintatapojaan, Keinänen selventää.

- Elomo on melko rento valmentaja, mutta sitten kun hommia tehdään, niin hommia tehdään tosissaan. Vaatimustaso illasta toiseen on kova, mutta välillä voidaan myös olla rennommin.

KalPa-kasvatti Aki Keinänen saapui Turkuun ja TUTO Hockeyhin yksitoista vuotta sitten. Sen jälkeen turkulaisjoukkue on muun muassa voittanut mestaruuden, napannut kolme pronssimitalia ja ollut yhden tappion päässä putoamiskarsinnoista.

Häät heinäkuussa

Pelaajat TUTO Hockeyn riveissä ovat vaihtuneet paljon vuosien saatossa, ja ensi kaudeksi TUTO Hockey nappasi muutaman mielenkiintoisen uuden pelaajan.

Tomi Wilenius on paukuttanut hyviä maalimääriä Hokissa ja SaPKossa, ja Joonas Toivanen kohosi viiden SaPKo-kautensa aikana yhdeksi sarjan luotettavimmista kahden suunnan hyökkääjistä.

- Joukkue näyttää kaikin puolin hyvälle, ja onhan tuossa paljon jatkajia viime kauden joukkueesta. Maalivahti jatkaa, ja puolustuksen runko pysyi kasassa. Hyökkäykseen tuli muutama vahvistus, mutta on sielläkin jatkajia, Keinänen luettelee.

- Wileniukselta odotetaan tulosta, ja on hyvä että joukkueemme ratkaisijoiden rintamaan saadaan leveyttä. Toivanen on viimeisen päälle joukkuepelaaja, ja hän tekee kovasti töitä joukkueen eteen. Hänen kaltaisiaan pelaajia tarvitsee jokainen joukkue.

Aki Keinänen ei myönnä ottavansa erityistä roolia silloin, kun uusia tulokkaita ajetaan sisään joukkueeseen.

- Jokainen saa tulla joukkueeseen omana itsenään ja ottaa paikkansa. Kokeneena pelaajana olen esimerkki kentällä ja kentän ulkopuolella.

Keinänen työskentelee jääkiekon pelaamisen ohella koulunkäyntiavustajana. Nyt mies on ansaitulla kesälomalla siviilityöstä, joten käynnissä on vuoden rauhallisin aika. Kesän ohjelmassa on harjoittelun lisäksi myös omat häät.

- Töistä alkoi kesäloma pari viikkoa sitten, ja nyt on aikaa harjoitella. Heinäkuussa on häät, joten niidenkin tiimoilta riittää puuhaa seuraaviksi viikoiksi, Keinänen päättää hymyillen.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta