keskiviikko, 08 kesäkuu 2016 13:59

Pasi Järvinen on Mestiksen uusi kurinpitäjä - "Pelaajan ajatukset ovat tutut"

Kirjoittanut
Pasi Järvinen pelasi Mestiksessä ja I divisioonassa lähes 500 runkosarjaottelua. Pasi Järvinen pelasi Mestiksessä ja I divisioonassa lähes 500 runkosarjaottelua. Pasi Mennander

Mestiksen uudeksi kurinpitäjäksi on valittu 40-vuotias Pasi Järvinen, joka muodostaa Mestiksen kurinpitoryhmän yhdessä Janne Hauhtosen ja Antti Hulkkosen kanssa. Hauhtoselle ensi kausi on toinen ja Hulkkoselle neljäs Mestiksen kurinpitoryhmässä. 

Pasi Järvinen on Mestis-yleisölle erittäin tuttu pelaajauransa tiimoilta. Järvinen pelasi Mestiksessä ja I divisioonassa kaikkiaan kolmellatoista eri kaudella seuroinaan Hermes, Ahmat, TUTO Hockey, Jukurit ja KooKoo.

Mestaruuden hän voitti vuosina 2001, 2003 ja 2013 Jukureissa ja vuonna 2008 TUTO Hockeyssa. Järvisen pelaajaura päättyi vuonna 2014.

- Minua pyydettiin kurinpitäjän tehtävään, ja hetken mietittyäni lähdin mukaan. Kurinpitoprosessi on mielenkiintoinen ja tunteita herättävä, Järvinen kertoo.

- Pelaajaurallani olin mukana kurinpitoa vaativissa tilanteissa niin taklaajana kuin taklauksia vastaanottavanakin osapuolena, joten pelaajan ajatukset ovat tutut.

- KooKoossa pelatessani sain kerran itse kolmen ottelun pelikiellon, ja sen seurauksena aloin todella miettiä, että jotain tapahtunut, kun tällainen 171-senttinen jätkä saa rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

- Kurinpitoprosessi oli mielenkiintoinen, kun siinä kuultiin kaikkia osapuolia. Silloin kiinnostuin kurinpitäjän haasteellisesta tehtävästä, ja ensi kaudella minun on tavoitteena hyödyntää pelaajauran tuomaa näkemystä. Isot saappaat minulla on täytettävänä, Järvinen viittaa kolme edellistä kautta Mestiksen kurinpitäjänä toimineen entisen huippuerotuomari Markku Kruusin suuntaan.

Pelaajauran päättymisen jälkeen Järvinen perheineen on muuttanut Mikkelistä Pasin kotiseudulle Tervakoskelle, ja ex-puolustaja tekee nykyisin myyntityötä.

- Ensi kaudella on tarkoitus käydä katsomassa Mestis-pelejä paria viime kautta enemmän, jotta sarjan nykyiset pelaajat tulevat tutuiksi. Kurinpitoa vaativat tilanteet minulle lähetetään tietysti videoina, Järvinen päättää.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta