lauantai, 16 huhtikuu 2016 23:28

Jukureille seitsemäs Mestiksen mestaruus

Kirjoittanut
Jukureille seitsemäs Mestiksen mestaruus Petteri Ikonen

Lauantai-iltana Kajaanin jäähallissa Mikkelin Jukurit pelasi toistaiseksi viimeisen Mestis-ottelunsa, ja Jukurit lähti Liigaan tyylilleen uskollisena eli Mestiksen mestarina.

Kuusitoista kautta Mestiksessä tuottivat seitsemän mestaruutta, neljä hopeaa ja yhden pronssin. Pudotuspelien ulkopuolelle Jukurit jäi vain kerran.

Tämän kevään loppuottelusarjassa Jukurit kukisti Kajaanin Hokin suoraan voitoin 4-0, ja lauantai-iltana pelattu neljäs loppuottelu päättyi Jukureille maalein 4-3. Kolmannessa jatkoerässä ratkaisevan maalin teki Oula Palve.

- Olo on helpottunut. Kausi ei ole ollut niin helppo kuin ulospäin on näyttänyt. Pelasimme hyvin, mutta kauteen mahtui myös heikompia jaksoja, ja joukkueen ympärillä oli kaikenlaisia paineita, Jukurit kahteen peräkkäiseen mestaruuteen luotsannut Antti Pennanen kertoo.

- On iso asia voittaa mestaruus, ja vielä haastavampaa on uusia mestaruus. Tämän kauden aikana moni pelaaja otti jälleen isoja askeleita eteenpäin, ja pelaajat tulevat saamaan sopimuksia muualta kuin Mestiksestä.

Jukurit voitti Mestiksen runkosarjan ylivoimaisesti ja teki uuden piste-ennätyksen. Puolivälierissä ottelusarja Kiekko-Vantaata vastaan meni kuitenkin lopulta vaikeaksi. Jukurit johti otteluvoitoin 3-0, mutta Kiekko-Vantaa punnersi rinnalle. Välieräpaikka ratkesi seitsemännen puolivälieräottelun jatkoerässä mikkeliläisten eduksi.

Välierissä Jukurit raivasi tieltään KeuPa HT:n voitoin 4-1 ja loppuottelusarjassa Hokki jäi jyrän alle 4-0. Jukurien tämän kauden joukkue oli Mestiksen historian seitsemäs joukkue, joka selvitti loppuottelusarjan tappioitta.

Aiemmat lyhimmällä kaavalla ratkenneet loppuottelusarjat ovat olleet vuoden 2002 Jukurit - KooKoo 3-0, vuoden 2005 KalPa - Sport 3-0, vuoden 2007 Hokki - Jukurit 3-0, vuoden 2010 Jokipojat - D Team 3-0, vuoden 2012 Sport - Jokipojat 3-0 ja vuoden 2013 Jukurit - KooKoo 3-0. 

- Kiekko-Vantaata vastaan pelattu puolivälieräsarja oli yksi kauden tärkeimmistä kohdista. Vantaalaisjoukkue laittoi meidät todella ahtaalle, ja kasvoimme sen ottelusarjan myötä, päävalmentaja Pennanen tuumi.

- Myös kauden alun tappioputki oli yksi kasvattavista kokemuksista. Tappioputken aikana vahvistuimme, ja näistä kasvattavista kokemuksista oli hyötyä myöhemmin kauden aikana, Pennanen päätti.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta