torstai, 14 huhtikuu 2016 00:23

Jukurit voitti toisenkin loppuottelun - ”Paljon tunnetta pelissä”

Kirjoittanut
Oula Palve teki Jukureille kaksi tärkeää maalia. Oula Palve teki Jukureille kaksi tärkeää maalia. Petri Lyytikäinen

Mikkelin Jukurit otti keskiviikkona toisen kiinnityksen neljällä voitolla irtoavaan Mestiksen mestaruuteen. Jukurit voitti Kajaanissa Hokin maalein 4-3 oltuaan ottelussa ensin kaksi kertaa tappiolla.

Avauserässä Hokin Santeri Vuoti vei kajaanilaiset 1-0-johtoon, mutta Jukurien Oula Palve kuittasi tämän.

Viisitoista sekuntia Palven tasoituksen jälkeen Vuoti iski Hokille 2-1-johtomaalin, mutta tämänkin johtoaseman kuittasi Oula Palve. Runkosarjan piste- ja maalipörssit voittanut hyökkääjä maalasi jälleen toisen erän alussa.

- Meidän ensimmäinen kaksikymppinen oli sekavaa, molemmilla joukkueilla oli paljon tunnetta pelissä. Peli ja pelaajat eivät oikein olleet siinä keskiössä. Loput 40 minuuttia pelattiin puolustussuuntaan hyvin, eikä me montaa huippupaikkaa Hokille annettu ja siihen olen tyytyväinen, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen tuumi mikkeliläisseuran verkkosivuilla.

Reilut kaksi minuuttia Palven 2-2-tasoituksen jälkeen Jukurien puolustaja Teemu Suhonen teki 3-2-johtomaalin, ja päätöserässä Joonas Kalliola lisäsi vierasjoukkueen johdon 4-2:een. Hokin Niklas Näppi iski varsinaisen peliajan päätösminuutilla 3-4-kavennuksen, mutta tämän lähemmäs kajaanilaisjoukkue ei päässyt.

Jukurien puolustaja Teemu Suhonen on kasannut pudotuspeleissä tehot 5+8=13, ja kuopiolaislähtöinen puolustaja sivuaa nyt Mestiksen pudotuspelien puolustajien piste-ennätystä.

Aikaisemmin kolmeentoista tehopisteeseen ovat yltäneet Jukurien Jari Korhonen (3+10) kaudella 2001-2002, TUTO Hockeyn Kai Syväsalmi (3+10) kaudella 2007-2008 ja TUTO Hockeyn Pasi Järvinen (1+12) kaudella 2007-2008.

Mestiksen loppuottelusarja jatkuu perjantaina, ja Jukurit pääsee jahtaamaan kolmatta voittoa kotiyleisönsä edessä. Neljäs ottelu pelataan lauantaina Kajaanissa.

Keskiviikkona pelattiin myös Mestiksen pronssiottelu, ja sen voitti Jokipojat. Otteluraportin löydät täältä.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta