maanantai, 11 huhtikuu 2016 08:44

Mestiksen loppuottelut alkavat maanantaina

Kirjoittanut
Samu Pyykkösen Hokki ja Teemu Henritiuksen Jukurit aloittavat taistelun mestaruudesta maanantaina. Samu Pyykkösen Hokki ja Teemu Henritiuksen Jukurit aloittavat taistelun mestaruudesta maanantaina. Petri Lyytikäinen

Mestiksen ensimmäinen loppuottelu pelataan maanantaina, jolloin Mikkelin Jukurit isännöi Kajaanin Hokkia.

Mestaruuteen vaaditaan neljä otteluvoittoa, ja maanantain ottelun jälkeen joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona Kajaanissa.

Runkosarjan voittanut Jukurit kukisti puolivälierissä Kiekko-Vantaan otteluvoitoin 4-3, ja myös runkosarjan kakkonen Hokki tarvitsi seitsemän ottelua puolivälierävastustajansa TUTO Hockeyn kukistamiseen.

Välierissä Jukurit pudotti KeuPa HT:n pronssiotteluun voitoin 4-1, ja Hokki oli Jokipoikia vahvempi voitoin 4-2.

Hokki johti runkosarjaa vielä marraskuun lopussa, mutta Jukurit porhalsi ohi vuoden loppuun mennessä. Mikkeliläisjoukkue nappasi runkosarjan voiton lopulta kahdenkymmenen pisteen erolla Hokkiin verrattuna.

Keskinäisistä runkosarjaotteluista Jukurit voitti neljä ja Hokki kaksi. Kumpikin otti yhden voiton jatkoajalla, ja toinen Hokin voittamista otteluista ratkesi voittomaalikilpailussa.

Hokki vei edellisen keskinäisen loppuottelusarjan

Mikkelin Jukurit pelaa Mestiksessä kuudettatoista kauttaan, ja mikkeliläisjoukkueelle tämän kevään loppuottelupaikka on jo yhdestoista. Kuusinkertainen Mestis-mestari Jukurit on tottunut menestymään, mutta Hokillekaan mitalipelit eivät ole vieraita.

Vuonna 2002 Mestikseen noussut kajaanilaisjoukkue on neljäntoista kautensa aikana edennyt pudotuspeleihin kaksitoista, välieriin seitsemän ja loppuotteluihin kolme kertaa.

Ennen tämän kevään loppuotteluita Hokki on saavuttanut yhden mestaruuden ja yhden hopean. Vuoden 2007 mestaruuden kajaanilaiset nappasivat nimenomaan Jukurien kustannuksella.

Viime kaudella Hokki ja Jukurit kohtasivat välierissä, ja Jukurit marssi tuolloin jatkoon voitoin 4-0. Välieräsarja muistetaan etenkin toisesta ottelusta, joka ratkesi vasta ajassa 151.31, kun Jukurien Joonas Kalliola onnistui maalinteossa. Kyseinen ottelu on Suomen jääkiekkohistorian pisin ottelu.

Jukurit juhli kauden päätteeksi mestaruutta, ja Hokki saavutti pronssimitalin. Kajaanilaisille mitali oli historian neljäs. Mestaruuden, vuoden 2008 hopean ja viime kauden pronssin lisäksi Hokilla on pronssi vuodelta 2009.

Mestiksen loppuottelut ovat katsottavissa Fanseat-palvelussa.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta