keskiviikko, 30 maaliskuu 2016 15:03

KeuPa HT:n Antti Karjalainen on Mestiksen kuukauden pelaaja

Kirjoittanut
Antti Karjalainen on torjunut loistavan kauden KeuPa HT:ssa. Antti Karjalainen on torjunut loistavan kauden KeuPa HT:ssa. Petteri Ikonen

Mestiksen maaliskuun kuukauden pelaajaksi on valittu KeuPa HT:n maalivahti Antti Karjalainen, jonka torjuntaprosentti maaliskuussa pelaamissaan runkosarja- ja puolivälieräotteluissa oli 91.98.

Karjalainen pelasi seitsemän ottelua, ja KeuPa HT voitti otteluista kuusi.

Kuukauden pelaajaa valittaessa Karjalaisen kovimmat haastajat olivat Hokin hyökkääjä Markus Piispanen (12. 4+9=13) ja Hermeksen hyökkääjä Joonas Huovinen (12. 3+9=12).

- En ole aikaisemmin saanut oikeastaan mitään tunnustuksia, joten tämä tuntuu oikein hyvälle. Joukkueena olemme pelanneet nousujohteisen kauden, ja voittavassa joukkueessa yksilötkin nousevat esiin, 20-vuotias Antti Karjalainen tuumii nöyrästi.

KeuPa HT rämpi syyskauden Mestiksen häntäpäässä, mutta tämän vuoden puolella keuruulaisjoukkue on ollut yksi parhaista joukkueista.

Huima kevätvire palkittiin ensin pudotuspelipaikalla, ja puolivälierissä KeuPa HT kukisti SaPKon voitoin 4-1.

- Puolivälieristä jäi tosi hyvä mieli. Voitimme kolme kertaa vieraskaukalossa, ja se oli joukkueellemme tärkeä asia. Alkukaudesta voitimme kotipelejä, mutta vieraskaukalossa oli vaikeaa. Kauden aikana olemme oppineet voittamaan myös vieraskaukalossa.

- Uskoimme omaan hommaamme, ja joukkueesta näkyi taistelutahto. Kaikki puolustivat hyvin, ja käytimme maalintekopaikkamme. Välierissä meidän täytyy jatkaa samaa hommaa eli pelata kurinalaisesti.

- Meillä on hieno mahdollisuus pelata sarjan parasta joukkuetta vastaan, Karjalainen ennakoi Jukureita vastaan pelattavaa välieräsarjaa.

Onnistuneita läpimurtoja

KeuPa HT:n riveissä on noussut esiin monta nuorta pelaajaa tämän kauden aikana.

Kenties parhaat ovat olleet maalivahti Karjalainen ja helmikuussa Mestiksen kuukauden tulokaspelaajaksi valittu Eetu Koivistoinen, joka oli runkosarjan tehokkain tulokas.

- Kausi on tuntunut hyvälle. Olen pystynyt pelaamaan tasaisen kauden, ja olen pystynyt luottamaan omaan torjuntatyyliini.

- Harjoittelin Raumalla omaa tyyliäni, ja se on nyt toiminut peleissä. Liikkuminen on myös varmasti parantunut, Karjalainen ruotii.

- Tiesin viime kevään perusteella hiukan mitä odottaa ja olen viihtynyt Keuruulla.

- Aluksi hiukan hirvitti, että miten sopeudun näin pieneen kaupunkiin, mutta mukava täällä on ollut olla, jo viime kauden lopussa KeuPa HT:ssa lainasopimuksella piipahtanut Karjalainen tuumii.

Toisaalta pienelle paikkakunnalle sopeutuminen ei ole ollut mikään yllätys, koska Karjalainen on kotoisin Keuruun kanssa samaan kokoluokkaan kuuluvasta Sotkamosta.

- SoKista siirryin Ilveksen C-junioreihin, ja Tampereella vierähti kolme kautta.

- Ulkomaat olivat aina olleet unelmana, ja kun mahdollisuus tuli niin lähdin. Pääsin EC Salzburgin riveissä pelaamaan Venäjän junioriliigaa, ja sen jälkeen palasin Suomeen.

Karjalaisen viime kausi vierähti Lukon A-nuorissa lyhyttä Keuruun-visiittiä lukuun ottamatta. Tälläkin kaudella hän on Lukon sopimuspelaaja ja pelaa lainasopimuksella KeuPa HT:ssa.

- Osasin odottaa, että Mestiksessä tulisin pelaamaan, mutta vielä viime kauden jälkeen joukkue oli auki. Kun Lukko ja KeuPa HT tekivät yhteistyösopimuksen, päädyin Keuruulle. Tämä on ollut hyvä ratkaisu.

Lupaavan maalivahdin tavoitteet jääkiekon saralla ovat korkealla, mutta Karjalainen on muistanut hoitaa myös koulunkäynnin. Vuonna 2014 hän kirjoitti ylioppilaaksi.

- Tällä kaudella olen ollut päätoiminen jääkiekkoilija, mutta ensi kaudella olisi tarkoitus alkaa suorittaa kasvatustieteiden opintoja avoimessa yliopistossa, Karjalainen päättää.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta