keskiviikko, 30 maaliskuu 2016 15:00

Hokin Aku Kestilä on Mestiksen kuukauden tulokaspelaaja

Kirjoittanut
Aku Kestilä on tehnyt Hokille tärkeitä maaleja. Aku Kestilä on tehnyt Hokille tärkeitä maaleja. Riku Saari

Mestiksen maaliskuun tulokaspelaajaksi on valittu Kajaanin Hokin hyökkääjä Aku Kestilä.

Viime kaudella Nuorten SM-liigan maalikuninkuuden voittanut Kestilä iski maaliskuussa pelaamissaan kahdessatoista runkosarja- ja puolivälieräottelussa tehot 6+2=8.

Maaleista kaikki syntyivät puolivälieräsarjassa TUTO Hockeyta vastaan. Kuukauden tulokaspelaajaa valittaessa Kestilän kovimmat haastajat olivat joukkuetoveri Sami Anttila (11. 3+4=7) ja KeuPa HT:n Roni Sevänen (9. 2+5=7).

- Pudotuspelit ovat kulkeneet itseltäni hyvin, ja tällainen valinta on hieno tunnustus menestymisestä. On ollut mukava huomata, että olen pärjännyt miesten sarjassa. Paljon on ollut opeteltavaa, Kestilä tuumii.

Runkosarjassa Aku Kestilä teki 45 ottelussa pisteet 7+13=20. Pudotuspeleissä maaleja on syntynyt seitsemässä ottelussa kuusi, ja muutama maali syntyi erittäin tärkeisiin paikkoihin.

Puolivälieräsarjan kolmannessa ottelussa Kestilä iski joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia, ja Hokki nappasi ensimmäisen voittonsa.

Viidennessä ottelussa Hokki oli pakkovoiton edessä, ja Kestilä teki joukkueensa 1-1-tasoituksen ja voittomaaliksi jääneen neljännen osuman. Seitsemännessä ottelussa Kestilä teki jälleen voittomaaliksi jääneen osuman.

- Minulla on ollut paikkoja koko kauden ajan, mutta puolivälierissä tuntui siltä, että tarvittava rentous löytyi. Sitten tuli onnistumisia, ja itseluottamus kasvoi.

Kesäloman partaalta välieriin

Hokki oli TUTO Hockeyta vastaan pelaamassaan ottelusarjassa jo 1-3-takaa-ajoasemassa, mutta sinnikäs kajaanilaisjoukkue taisteli itsensä välieriin saakka. Keskiviikkona alkavissa välierissä Hokki kohtaa Jokipojat.

- Paransimme peliämme koko ajan, ja kukaan ei luovuttanut. Meillä oli kova usko omaan tekemiseen, ja itseluottamus alkoi kasvaa kun tuli onnistumisia. Uutta sarjaa kohti voidaan lähteä hyvillä mielillä.

- Jokipojat on aika samalainen joukkue kuin mitä me olemme. He ovat luisteluvoimainen ja sitkeä joukkue.

Runkosarjassa Hokki ja Jokipojat kohtasivat kuusi kertaa, ja Hokki voitti otteluista neljä.  

- En koe että meillä on mitään yliotetta heihin nähden, vaikka voitimmekin neljä noista keskinäisistä runkosarjaotteluista. Pudotuspelit ovat kuitenkin eri otteluita kuin runkosarjaottelut. Lähdemme pelaamaan kauden tähän asti parhaita pelejämme.

Kestilä on kotoisin Pyhäjoelta, ja hän siirtyi 16-vuotiaana Kärppien organisaatioon. Nyt 21-vuotiaana hyökkääjä pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan miesten sarjassa. Viime kaudella Kärpissä kertyi yksi liigaottelu, ja tuossa ottelussa syntyi kaksi maalia.

- Osasin arvata, että pelaan tämän kauden Hokissa lainasopimuksella. Kajaani on ollut hyvä paikka kehittyä, ja olemme treenanneet hyvin, päätoimisesti jääkiekkoon keskittyvä Kestilä päättää.

Mestiksen välierät käynnistyvät keskiviikkona. Välieräennakon löydät täältä.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta