tiistai, 22 maaliskuu 2016 11:41

Mestis // Laakkonen pääsi playoff-vireeseen: ”Ensimmäinen jämäkkä ottelu”

Kirjoittanut
Niko Laakkonen on tehnyt jo viidellä kaudella peräkkäin runkosarjassa yli 30 pistettä. Niko Laakkonen on tehnyt jo viidellä kaudella peräkkäin runkosarjassa yli 30 pistettä. Petteri Ikonen

Mikkelin Jukureilla oli maanantaina mahdollisuus napata Mestiksen välieräpaikka kuudentena keväänä peräkkäin, mutta Jukurit taipui Kiekko-Vantaata vastaan maalein 3-4.

Vantaalla pelattu ottelu ratkesi ensimmäisessä jatkoerässä kotijoukkueen eduksi.

- Ihan kovatasoinen peli oli jälleen kerran. Meillä oli paikkoja tehdä maaleja, mutta nyt ajatukset täytyy suunnata keskiviikkoon, Jukurien hyökkääjä Niko Laakkonen viittaa ottelusarjan viidenteen otteluun.

Jukurit ja Kiekko-Vantaa ovat vääntäneet tasaisen ottelusarjan, vaikka voitot ovat Jukurien eduksi 3-1.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussa Jukurit ratkaisi pelin vasta kolmannessa erässä, ja maanantaina Kiekko-Vantaa otti pakkovoiton jatkoerässä.

- Omassa päässä täytyy pelata jämäkämmin, ja hyökkäyspäässä kulmissa pitää olla vahvempi.  Kovia kamppailuita oli jo runkosarjassa, joten Kiekko-Vantaa ei ole yllättänyt. Kiekko-Vantaa puolustaa hyvin, Laakkonen kehaisee vastustajaa.

- Omalta osalta tuntui, että vasta tässä pelissä (maanantain ottelu) pelasin ensimmäisen jämäkän otteluni tämän kauden pudotuspeleissä.

- Aikaisemmin ei ole ollut noin tahmeaa lähtöä, vaan olen ollut aina iskussa pudotuspelien alkaessa, Jukurien kolmannen maalin viimeistellyt hyökkääjä hämmästelee.

Mestaruus mielessä

Jukurit jahtaa toista peräkkäistä Mestiksen mestaruutta, ja Niko Laakkonen on yksi joukkueen runkopelaajista. Laakkonen on pelannut Mestiksessä vuodesta 2009 asti, ja runkosarjaotteluita on kertynyt jo 323 pistein 83+113=196.

Työteliäs hyökkääjä pelasi neljä ensimmäistä Mestis-kauttaan SaPKossa, ja Jukureihin hän siirtyi vuonna 2013.

KalPassa junioriaikansa viimeiset kaudet pelannut Laakkonen oli Jukurien riveissä saavuttamassa Mestis-hopeaa vuonna 2014 ja mestaruutta viime kaudella.

- Jukureissa asiat hoidetaan hyvin, ja varusteet sekä olosuhteet ovat viimeisen päälle kunnossa. Olen ollut nyt muutaman vuoden päätoiminen jääkiekkoilija. Savonlinnassa pelatessa opiskelin tradenomiksi, Laakkonen kertoo.

Laakkonen on yksi niistä lukuisista Mestis-pelaajista, jotka ovat viime kausina kulkeneet SaPKon kautta Jukureihin.

Nytkin Jukureissa pelaavat Laakkosen lisäksi Teemu Suhonen ja Sami Jekunen, jotka ovat siirtyneet SaPKosta Jukureihin. Jekunen on SaPKon kasvatti, mutta Suhonen on Niko Laakkosen tavoin kuopiolaisen kiekkokoulun kasvatti.

- Teemun kanssa ollaan kuljettu pitkään yhdessä. Pelasimme jo KalPan junnuissa ja sitten SaPKossa monta kautta. Opiskelimme samassa koulussa ja samaa alaa Savonlinnassa, 27-vuotias Laakkonen kertoo.

Nyt Jukurit tavoittelee seitsemättä Mestiksen mestaruuttaan, ja Niko Laakkonen on yksi niistä hyökkääjistä jotka kantavat suurta vastuuta mikkeliläisjoukkueessa.

Tämä kausi on Jukurien ja Laakkosen jäähyväiskausi Mestiksessä. Hyökkääjä pelaa ensi kaudella Jukurien Liiga-joukkueessa.

- Sopimus on ensi kaudeksi, ja sitten pääsen vihdoin kokeilemaan korkeammalla sarjatasolla. En ole ikinä pelannut Liigaa, vaan lähdin A-nuorista suoraan Mestikseen. Ensi kausi on sitten aivan uusi kokemus itselleni, Laakkonen päättää.

Keskiviikon Mestis-ottelut

Jukurit - K-Vantaa (voitot 3-1)
Hokki - TUTO Hockey (voitot 1-3)
SaPKo - KeuPa HT (voitot 1-3)

Jokipojat - Hermes -ottelusarjan viides peli on torstaina. Otteluvoitot ovat nyt 2-2. Kaikki Mestis-ottelut ovat katsottavissa Fanseat-palvelussa.

 

Olet nyt

Etsi sivustolta