sunnuntai, 07 huhtikuu 2019 19:42

Kärppien mestarijoukkueen kapteeni Otto Mykrä: ”Uskottiin loppuun asti ja saatiin palkinto”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Suomen mestari Otto Mykrä. Suomen mestari Otto Mykrä. Riku Laukkanen

Oulun Kärpät kruunattiin C-nuorten Suomen mestariksi Jokereita vastaan pelatussa finaalisarjassa otteluvoitoin 2–1. Ratkaiseva kolmas osaottelu päättyi Kärppien 2–1-voittoon.

Kärpät nousi tasoihin vain puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voittomaaliin tarvittiin jatkoaikaa ainoastaan kolme minuuttia ja 22 sekuntia.

– Kasvettiin pelin aikana tosi paljon, pysyttiin kärsivällisenä ja saatiin se maali. Nyt on kyllä ihan mahtavat fiilikset, mestaruusmaalin syöttänyt Kärppäkapteeni Otto Mykrä iloitsi Helsingin Jäähallin jäällä.

Mykrä syötti kiekon maalille, josta sen ujutti sisään Viljami Marjala. Hetken jopa näytti siltä, että Jokereiden maalivahti Joni Jämsä torjui kiekon, mutta jostain se vain livahti sisään. Oululaispelaajat heittivät hanskat ja kypärät jäähän, nostivat kädet ilmaan ja liukuivat Jokereiden maalin taakse juhlimaan.

– Sain ensin Vilkulta kiekon laitaan ja sitten heitin siihen maalille, katsoin missä lapa on ja näin, kun kiekko meni maaliin, Mykrä kertasi voitto-osumaa.

Jokerit johti ottelua ensimmäisen erän alusta lähtien aina viimeisille hetkille saakka ja kaikki näytti olevan pedattuna helsinkiläisille. Kärpät ei silti lannistunut, vaan taisteli aina loppuun saakka.

– Uskottiin loppuun asti. Olimme häviöllä, mutta jaksettiin painaa ja puolustaa, että ei tullut enempää maaleja omiin ja loppuun saatiin palkinto, Mykrä totesi.

Ratkaisevan finaaliottelun Kärpät–Jokerit tilastotapahtumat tulospalvelussa
CSM:n pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia