tiistai, 06 marraskuu 2018 08:22

CSM: HPK haki tärkeän voiton Turusta – Ottelun ratkaisija Juho Lukkari: ” On siinä vielä apinaakin selässä ollut”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Juho Lukkari. Juho Lukkari. Leeni Pellinen

Hämeenlinnan Pallokerho katkaisi viiden ottelun tappioputkensa nappaamalla maukkaan voiton Turun Palloseuraa vastaan C-nuorten SM-karsintasarjan sunnuntaikierroksella maalein 4-1.

- Hyvä peli meiltä. Oli hyvä 60-minuuttinen ja taisteltiin loppuun saakka. Saatiin pitkästä aikaa voitto ja tärkeät pisteet, HPK-hyökkääjä Juho Lukkari kommentoi ottelun jälkeen.

Pisteet ovat HPK:lle todella arvokkaat, sillä heillä on vielä yhdeksän ottelua karsintalohkossa jäljellä eikä hämeenlinnalaiset ole vielä luovuttaneet taistelua SM-sarjapaikasta, vaikka tällä hetkellä kirittävää viiden kärkeen on seitsemän pistettä.

- Loppuun asti taistellaan, niin kauan kun on mahdollisuus, Lukkari painotti.

Lukkari on itse ollut hyvässä iskussa syksyn ajan, sillä 18 ottelussa on syntynyt 20 tehopistettä. Omaa hyvää vireeseen Lukkari suhtautuu tyynesti.

- On siinä vielä apinaakin selässä ollut, täksi kaudeksi HPK:n junnuihin siirtynyt 14-vuotias Jää-Ahmojen kasvatti aprikoi. 

Hän uskoo, että onnistumiset seuraavat, kun pelaa omaa, hyvää peliä ja vetää täysillä. Lukkari ja ketjukaveri Vili Alitalo ovat muodostaneet toimivan tutkaparin HPK:n hyökkäyksessä. He olivat myös joukkueensa tehopelaajat ottelussa Tepsiä vastaan, sillä molemmat nuorukaiset lisäsivät pistesaldoaan maalilla ja kahdella syöttöpisteellä.

- Paljon on treenattu ja pelattu yhdessä. Vielä voitaisiin enemmänkin tehdä, kun molemmilla on ollut paikkoja, Lukkari pohti kaksikon pelaamista.

Lukkarin vahvuudet omassa pelissä löytyvät nopeudesta ja maalinteosta. Pienikokoisena pelaajana hyökkääjä pyrkii pääsemään vikkelästi vastustajiaan karkuun. Pelaamisessa riittää kehitettävää kaikilla osa-alueilla.

- Sellaista kulmapelaamista ja kamppailua lisää, ammattilaiskiekkoilijan uraa tavoitteleva Lukkari totesi tämän kauden kehityskohteista omassa pelissä.

Seuraava ottelu HPK:lla on ensi perjantaina, kun Blues Akatemia saapuu vieraaksi Hämeenlinnaan.

Ottelun TPS-HPK tilastotapahtumat tulospalvelussa
Juho Lukkarin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää C-nuorten SM-sarjan uutisia