Antti Seppänen

Antti Seppänen

Ässien Antti Tuomisto on ollut syyskauden tehokkain puolustaja Nuorten SM-liigassa. Paras maalintekijä on ollut Pelicansin Juuso Arola. Peliaikatilaston kärkipaikalle sijoittuu TUTOn Justus Haavanlammi.

Nuorten SM-liigan alkusarjaa on jäljellä vielä viimeinen kolmannes. Pörssikärkiä pitävät pelaajat ovat koonneet syyskaudella muhkeita lukuja – eivätkä sarjan ennätyksetkään ole tavoittamattomissa.

Aikuisten kolmella ylimmällä sarjatasolla ja viidessä SM-tason juniorisarjassa on tehty syyskauden aikana yli 8200 maalia. Mikä sarjoista on ollut kaikkein maalirikkain, ja missä sarjoissa on ollut väkevin lisäys maalintekotahdissa.

keskiviikko, 06 marraskuu 2019 16:01

Suomalaistulokkaat tilastokärkinä OHL:ssä

Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvassa OHL:ssä pelaa kuluvalla kaudella kuusi suomalaista. Viidelle heistä kausi on ensimmäinen kivikovassa sarjassa, mutta alkukauden näytöt antavat lupauksia tulevaisuuteen.

B-nuorten SM-alkusarjaa on pelaamatta viimeinen kolmannes. Maalivahtitilastojen kärkipaikoilla majailevat 15-17-vuotiaat tulevaisuuden nimet ovat läpimurron kynnyksellä kohti isompia ympyröitä.

Nuorten SM-liigassa syvässä tappioputkessa ollut TUTO palasi lauantaina voittokantaan, mutta voittovire ei kestänyt enää sunnuntaina. Syystauolle jäätäessä sarjan kärki on tasainen: neljä joukkuetta on viiden pisteen sisällä.

Nuorten SM-liigan perjantain kierroksen yllätystuloksesta vastasi SaiPa, joka nousi voittoon Kärppiä vastaan. Kahden maalin iltaa viettivät HIFK:n Miika Herrala, KalPan Atte Tiitinen, Pelicansin Juuso Jämsen ja Jesse Liuksiala, Tapparan Santeri Peltola, Jukurien Joona Viljakainen ja Ässien Antti Tuomisto.

Nuorten SM-liigan ohjelmassa on viikonloppuna 16 ottelua, minkä jälkeen joukkueet vetäytyvät vajaan parin viikon tauolle. Alkusarjassa joukkueilla on jäljellä vielä 13-15 ottelua. Taistelu 10 parhaan joukkoon pääsemisestä tiivistyy. Katso joukkueiden kuntopuntari ennen viikonloppua.

Jokerien Jere Henriksson oli Nuorten SM-liigan keskiviikkoillan tähti. Henriksson keräsi  peräti kuusi pistettä ottelussa K-Espoota vastaan. Torstaina pelannut Kärpät piti Jokerien sarjajohdon yhdessä pisteessä ennen viikonlopun otteluita.

Kärpät voitti lauantaina Jokerit kotonaan 3-0 Petteri Puhakan johdolla ja tiivisti kamppailua Nuorten SM-liigan kärjessä. Lauantain kovimmat pistenikkarit löytyivät HPK:n ja Pelicansin riveistä.

Etsi sivustolta