sunnuntai, 07 huhtikuu 2019 16:36

”Sitkeys, maalivahtipeli ja taisteluhalu" – Ässien valmentaja Aki Joensuu kertasi B2SM:n mestaruuden taustat

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
”Sitkeys, maalivahtipeli ja taisteluhalu" – Ässien valmentaja Aki Joensuu kertasi B2SM:n mestaruuden taustat Riku Laukkanen

Porin Ässät voitti B2SM:n ratkaisevan kolmannen finaaliottelun Kärppiä vastaan maalein 2–0. Helsingissä pelatut finaaliottelut menivät porilaisille voitoin 2–1.

Sunnuntain ottelu oli tasaista vääntämistä molemmilta joukkueilta, mutta Ässät kaivoi sen tarvittavan osuman kolmannessa erässä.

– Tänään me ehkä oltiin jalalla huonompia, mutta me onnistuttiin puolustamaan paremmin ja olimme sitkeämpiä. Siihen lisäksi loistava maalivahtipeli, Porin Ässien päävalmentaja Aki Joensuu analysoi.

Maalivahtipeli oli loistavaa, sillä Toni Pöysti piti porilaisten maalissa nollan.

Finaalit olivat toisinto Ässien kaudesta, sillä alkusarjasta lähtien joukkue on pelannut nousujohteisesti. Alkusarjassa patapaidat olivat kolmansia, runkosarjan päätteeksi toisena ja nyt sitten kauden päätyttyä juhlivat mestaruutta.

– Tammikuusta lähtien hävittiinkö me ainoastaan kolme peliä? Kaksi pudotuspeliä ja kolme peliä siinä 18 ottelun sarjassa. Kyllä se kertoo jostain, että ei tämä nyt ihan väärä joukkue ole, joka täällä juhlii, Joensuu mietti.

Perjantain jälkeen moni oli jo valmiina kruunaamaan koko kauden sarjaa hallinneen Kärpät/Ahmat Suomen mestariksi, mutta nouseminen lauantaina voittoon sekä sunnuntainen esitys osoittivat porilaisjoukkueen vahvuuden. Mestaruuden avain oli Joensuun mukaan hyvin yksinkertainen.

– Väittäisin sen olevan joukkuehenki. Olimme hyvin taisteluhaluinen joukkue. Kun nyt tuloksia katsoo, niin voitimme pääsääntöisesti kolmannet erät, Joensuu tiesi.

Ratkaisevan finaaliottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
B2SM:n pudotuspelit tulospalvelussa
 

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia