lauantai, 06 huhtikuu 2019 15:06

B2SM: Ässät karisti finaalijännityksen – ”Ehkä se meni vähän yli”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Ässien maalivahti Toni Pöysti juhli voittoa. Ässien maalivahti Toni Pöysti juhli voittoa. Riku Laukkanen

Porin Ässät venytti B2-nuorten SM-sarjan finaaleja vielä yhden ottelun verran, sillä Kärpät/Ahmat kaatui Helsingissä lauantaina 3–1-lukemin. Ässien aseena ottelussa oli hyvä ensimmäinen erä, jonka jälkeen tilanne oli jo 2-0.

– Totta kai aina kun pelataan pienillä marginaaleilla, on tärkeätä, kun johdat. Kärppiä vastaan, jos joudut parilla kolmella maalilla perään, niin sen kääntäminen toisinpäin on vaikeata, porilaisten päävalmentaja Aki Joensuu analysoi.

Kärpät/Ahmat voitti perjantaina ottelun 7–5 ja lähti lauantain kamppailuun pienoisena ennakkosuosikkina. Hyvinkäällä yönsä viettänyt porilaislauma oli käynyt illalla tappiopelin jälkeen pitkän keskustelun, joka sitten näkyi, kun joukkue pelasi selkä seinää vasten.

– Ymmärrän sen, kun on kavereita, jotka pelaavat varmaan ensimmäisiä finaaleita ja se jännitys on kova. Ehkä se meni vähän yli sitten. Latauduttiin hyvin mutta sitten kun menee jännityksen puolelle, niin sitä on vaikea jalostaa, jotta se siirtyisi peliin, Joensuu mietti.

Voitollaan Ässät siirsi mestaruuden ratkaisun sunnuntaiksi, jolloin molemmat joukkueet ovat selkä seinää vasten -tilanteessa. Jompikumpi joukkue juhlii sunnuntaisen kamppailun jälkeen mestaruutta.

– Pyritään pitämään tämä taso. Tehdään niin hyvin ne omat asiat ja uskotaan siihen, että se on huomennakin meidän päivä, Joensuu kiteytti.

Ottelun Ässät–Kärpät/Ahmat tilastotapahtumat tulospalvelussa
B2-nuorten pudotuspelit tulospalvelussa

 

Ässien päävalmentaja Aki Joensuu.

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia