maanantai, 01 huhtikuu 2019 10:03

Kärpät/Ahmat B2-nuorten SM-finaaleihin – Ässät tasoitti voitot välieräsarjassaan Tapparaa vastaan

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Runkosarjan voittaja Kärpät/Ahmat eteni B2-nuorten SM-finaaliin kukistamalla välierissä KalPan otteluvoitoin 2–0. Ässien ja Tapparan välisessä parissa päädyttiin kolmanteen osaotteluun.

Kärpät/Ahmat jatkaa pudotuspelikevättään ilman tappioita. Puolivälierissä Oulun Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen yhteisjoukkue kukisti HPK:n otteluvoitoin 2–0. Välierissä KalPaa vastaan saatiin samat luvut.

Välieräsarja käynnistyi lauantaina Raksila 2:ssa kotijoukkueen 7–1-voitolla. Sunnuntaina Niiralassa vierasjoukkue Kärpät/Ahmat oli parempi maalein 4–2.

Kärpät/Ahmat teki ottelun avauserässä kaksi maalia, mutta KalPa nousi kolmannen erän alussa tasoihin. Ottelun voittomaaliksi osoittautui Kärpät/Ahmojen Tatu Rossisen ajassa 46.40 viimeistelemä 3–2-maali.

Rossinen oli ottelun ratkaisupelaaja kolmella maalillaan. Hän teki vierasjoukkueen ensimmäisen, kolmannen ja neljännen maalin.

Kärpät/Ahmojen maalivahti Leevi Meriläinen varmisti joukkueensa voiton 40 torjunnallaan.

Ässien ja Tapparan sarja ratkaistaan tiistaina

Porin Ässien ja Tampereen Tapparan välieräsarjassa kotietu ei ole ollut etu. Lauantaina Tappara haki vierasvoiton Porin Astorasta, sunnuntaina taas Ässät juhli voittoa Haka 2:ssa.

Sunnuntain ottelussa avauserä oli maaliton, mutta toisessa maalihanat väännettiin täysille – Tappara 2, Ässät 4.

Kolmannen erän alussa Ässät siirtyi jo 5–2-johtoon, mutta Tappara kiri vielä rinnalle. Kotijoukkueen 4–5- ja 5–5-maalit syntyivät ilman maalivahtia.

Ottelu sai kuitenkin kotijoukkueen kannalta dramaattisen lopun, kun Ässien Miska Vilppola teki ylivoimalla voittomaalin vain 13 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Loppuluvut olivat 5–6.

Kaukalon tehopelaaja oli Tapparan kapteeni Joel Pelttari pistein 2+1. Ketjukaveri Otto Pasonen säesti kolmella maalisyötöllään. Ässien tehokkain oli kolme maalia syöttänyt puolustaja Jimmy Willman.

Ottelun KalPa–Kärpät/Ahmat tilastotapahtumat tulospalvelussa
Ottelun Tappara–Ässät tilastotapahtumat tulospalvelussa
B2-nuorten SM-sarjan pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia