lauantai, 06 huhtikuu 2019 20:52

BSM:n finaalit: Kärpät siirsi ratkaisun sunnuntaille – ”Kyllä se meidän henkiseen vahvuutemme ratkesi”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kärppien riemua voittomaalin jälkeen. Kärppien riemua voittomaalin jälkeen. Riku Laukkanen

Lauantaina nähtiin B-junioreiden SM-finaaliottelussa Jokerien ja Kärppien välillä huikea trilleri, jonka Kärpät vei lopulta jatkoajalla nimiinsä 3–2. Ottelun ratkaisevan osuman värkkäsi Aleksi Antti-Roiko.

– Kyllä se meidän henkiseen vahvuuteemme ratkesi. Meillä on hyvät kokemukset kauden aikana voittaa tiukkoja pelejä. Kyllä se siellä on se usko siihen juttuun, Kärppien päävalmentaja Jari Karppinen totesi.

– Tietenkin se on tärkeää, että pojat ovat aika kovassa kunnossa. Jaksetaan runnoa menemään koko 60 minuuttia ja nyt vähän enemmän.

Kärpät johti ottelua kahdesti varsinaisella peliajalla, kun ensin ensimmäisen erän lopussa oululaiset siirtyivät johtoon ja sitten toisen kerran toisen erän puolivälissä. Sen jälkeen näytti pitkään siltä, että Jokerit ei sillasta nouse, mutta kolmannen erän alun ylivoima muutti kaiken ja helsinkiläiset alkoivat jo näyttämään mestareilta. Kolmannen erän lopussa Jokerit pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta Kärpät kesti.

– Me tiedettiin, että ne eivät meille kahta maalia tee, kun olimme maalin johdossa. Sitä teroitin, että jos sattuu se yksi tulemaan, niin me tehdään se seuraava ja siihen pojat tarttuivat, Karppinen paalutti lupsakkaan tyyliinsä.

Joukkueet kohtaavat toisensa Helsingin Jäähallissa sunnuntaina kello 19:30 alkavassa kolmannessa finaaliottelussa. Edessä on huima taistelu kahden kovakuntoisen joukkueen välillä.

– Kyllähän se oman pelin pelaamiseen ratkeaa, vaikka se on lähes A-junioritason pelaamista, niin kyllä ne omat jutut molemmilla joukkueilla on. Ainakin me luotetaan, että se meidän peli tuottaa ihan loppuu asti, Karppinen arveli.

Ottelun maalikooste – Yhteistyössä Ruutu
Ottelun Jokerit–Kärpät tilastotapahtumat tulospalvelussa
B-nuorten SM-sarjan tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia