perjantai, 05 huhtikuu 2019 18:16

Jokereille avausvoitto BSM:n finaaleissa – Kolmosketju käänsi roolit ylösalaisin – "Nyt saimme kaiken kohdilleen"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Niclas Tenhovuori teki kaksi maalia. Niclas Tenhovuori teki kaksi maalia. Riku Laukkanen

B-nuorten SM-finaalit käynnistyivät Finnair Final Weekend -tapahtumassa Kärppien ja Jokerien ensimmäisellä kohtaamisella. Kauden neljässä aiemmassa keskinäisessä ottelussa Kärpät oli juhlinut, mutta nyt Jokerit oli parempi. Helsinkiläiset ottivat finaalisarjassa 1–0-johdon 3–2-voitollaan.

– Olimme parempia puolustuspäässä. Puolustuspeliin tämä ratkesi, Jokerien kolmosketjun hyökkääjä Niclas Tenhovuori sanoi.

Tenhovuori kunnostautui iltapäivän ottelussa maalintekijänä. Hän iski joukkueensa 1–1-tasoituksen ja voittomaaliksi osoittautuneen 3–2-osuman.

Tenhovuoren maaleissa syöttöpisteet merkittiin Juuso Mäenpäälle ja Leo Ringille. Aiemmin kolmosketju oli operoinut erilaisella työnjaolla.

– Tavallisesti minä ja Mäenpää kaivamme kiekot kulmista ja Ring tekee pisteet. Nyt minä tein maalit, Ring ja Mäenpää syöttivät, Tenhovuori kertoi.

– Tänään ketjullamme sujui hyvin. Aiemmissa otteluissa oli vähän huonompaa tekemistä, mutta nyt saimme kaiken kohdilleen. Kaksi maalia, mikäs sen parempaa.

Mitä pitää parantaa huomiseen toiseen otteluun?
– Meidän pitää tehdä vielä enemmän maaleja.

Miten niitä Kärppiä vastaan tehdään?
– Mennään maalille. Ja tarjotaan kiekkoa maalille.

Mestaruuteen tarvitaan kaksi voittoa. Joukkueet kohtaavat toisen kerran lauantaina, ottelu alkaa Helsingin Jäähallissa kello 18:00. Jos Kärpät voittaa, kolmas osaottelu pelataan sunnuntaina. Ottelun mahdollinen alkamisaika varmistuu lauantai-iltana.

Niclas Tenhovuoren pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ensimmäisen finaaliottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
BSM:n pudotuspelit tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia