keskiviikko, 27 maaliskuu 2019 01:18

BSM: TPS hurjasteli puolivälieräsarjan tasoihin – Hyökkääjä Riku Uusikartano: “Pistetään unta kaaliin ja keskitytään seuraavaan peliin”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Riku Uusikartano. Riku Uusikartano. Leeni Pellinen

Impivaaran jäähallin tiistai-illassa runsaslukuinen turkulaisyleisö sai todistaa todellisia maalikarkeloita, sillä kotijoukkue TPS murskasi Porin Ässät B-nuorten SM-sarjan  toisessa puolivälieräottelussa maalein 8–0 ja tasoitti sarjan voitot 1–1:een.

– Tehtiin maalit niistä paikoista, joista pitikin. Siitä se ehkä lähti vähän repeämään, vastustajalla taittui selkäranka, kuvaili TPS-hyökkääjä Riku Uusikartano.

Kakkosketjua illan ottelussa johtanut keskushyökkääjä oli mukana lyömässä ottelun alkutahteja, kun kotijoukkue rynnisti nopeasti 2–0-johtoon ennen ensimmäisen erän puoltaväliä.

– Siinä oli aika paljon tilaa ja pistin siitä sitten kiekon reppuun, kuvaili tyytyväinen turkulaisnuorukainen iskemäänsä joukkueensa toista maalia.

Tällä kaudella myös alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa pelannut Uusikartano kuvailee itseään puolustavaksi sentteriksi. Oman pelin vahvuudet ovat tällä hetkellä oman pään pelaamisessa.

– Kyllä ne vahvuudet on omassa päässä, mutta tällä kaudella olen mennyt hyökkäyspelaamisessa todella paljon eteenpäin, ammattilaisuraan tähtäävä Uusikartano mietti.

Riemukkaat tunnelmat voitto-ottelun jälkeen täytyi TPS-kopissa unohtaa pian, sillä ottelusarjan ratkaiseva kolmas ottelu pelataan heti keskiviikkona Porissa. Uusikartano tietää myös valmistautumisen tärkeyden.

– Nollataan tämä taas nopeasti. Mennään kotiin ja pistetään unta kaaliin ja keskitytään seuraavaan peliin. Toivottavasti pystyttäis pelaamaan huomenna samanlailla mitä tänään, niin sitten se voitto voi sieltä irrota, Uusikartano päätti.

Ottelun TPS–Ässät tilastotapahtumat tulospalvelussa
BSM:n pudotuspelit tulospalvelussa
 

BSM:n puolivälierien tilanteet:
Kärpät – Ilves    2–0
Jokerit – Blues   2–0
KalPa – Tappara   1–1
Ässät – TPS       1–1

Kahdella voitolla välieriin.

 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia