sunnuntai, 24 helmikuu 2019 14:01

Tappara kolmannen erän maaleilla parempi – HIFK:n tappioputki sai jatkoa BSM:ssä: ”Vähän ollut vaikeata”

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Tapparan Aaro Mäkinen (vas.) ja Vili Kukkola juhliva maalia lauantain HIFK-ottelussa. Tapparan Aaro Mäkinen (vas.) ja Vili Kukkola juhliva maalia lauantain HIFK-ottelussa. Artikkelin kuvat: Riku Laukkanen

Tappara haki 5–3-voiton HIFK:sta B-nuorten SM-sarjan ottelussa lauantaina Helsingissä. Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä, jolloin tamperelaiset iskivät kaksi maalia eivätkä punapaidat enää onnistuneet maalinteossa.

– Kaksi erää oli ihan hyvää peliä ja melkein pyöritettiinkin peliä, mutta sitten tuli pari virhettä ja vastustaja rokotti saman tien, HIFK:n Jaani Holopainen analysoi.

Holopainen itse oli ottelussa tehokkaalla päällä, sillä nuorukainen pisti limpun sisään kahdesti. Maalit eivät tällä kertaa auttaneet HIFK:ta, sillä Tapparan vahva kolmas eräs koitui helsinkiläisten kohtaloksi.

– Tappara tuli liukkaalla jalalla ja oli rohkea kiekon kanssa. Tekivät paikoista maalit, kun niitä annettiin, Holopainen kehui vastustajaa.

 

Jaani Holopainen teki HIFK:n 2–2- ja 3–3-maalit.

 

HIFK:n kausi on ollut tähän asti hyvinkin ailahtelevainen ja tällä hetkellä joukkue seilaa kuuden ottelun tappioputkessa. Edellisestä voitosta on ehtinyt kulumaan jo kuukauden päivät.

– Vähän on ollut vaikeata, kun ei ole tullut voittoja. Ollaan saatu kuitenkin pelata ja kehitytty yksilöinä, Holopainen totesi.

Vaikka HIFK:n peli on yskähdellyt, niin Holopaisella luistin on kulkenut suhteellisen mallikkaasti ja tehoja on ehtinyt kauden mittaan kertymään hyvää tahtia. Kauden 37 ottelussa on syntynyt tehot 17+10=27. Saman tahdin jatkuessa hän on menossa kohti uransa parasta kautta pisteiden valossa.

– Koko ajan on ollut kehitystä ja parempaan päin ollaan menossa, Holopainen tokaisi.

HIFK on vajonnut sarjataulukossa viimeiseksi, mutta pudotuspelipaikkaan eroa on vain kolme pistettä. Yhdeksäntenä oleva HPK tulee helsinkiläisiä vastaan vielä kahdesti, jolloin pelataan isoista pisteistä.

– Pistetään kaikki peliin ja pyritään pääsemään pleijareihin. Mennään niin pitkälle kuin päästään ja tavoitteena on tietysti päästä finaaliin asti, Holopainen latasi.

Tapparan urakka jatkuu jo sunnuntaina, kun kello 16 Haka 2:ssa vastaan asettuu Jokerit. HIFK kohtaa seuraavaksi lauantaina 2. maaliskuuta TPS:n. HIFK:lla on pelamatta kuusi ottelua, Tapparalla seitsemän.

Jaani Holopaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
HIFK–Tappara-ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
B-nuorten SM-sarja tulospalvelussa

 

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia