torstai, 07 helmikuu 2019 22:46

Nuorten Leijonien puolustaja Anttoni Honka: “Peli-ilme parani paljon eilisestä”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Anttoni Honka. Anttoni Honka. Pasi Mennander

Suomen takalinjoilla luutiva JYP-puolustaja Anttoni Honka ei tietenkään ollut tyytyväinen Sveitsi-tappion jälkeen, mutta näki joukkueen otteissa paljon positiivista.

– Tiukkoja pelejähän nää on. Maalin peli taas tänään – eilen voitettiin jatkoajalla, mutta tänään ei saatu maaleja ja kaveri teki paremmin maalit. Meillä olis kyllä ollut paikat tehdä tarvittavat maalit, Honka pyöritteli heti ottelun jälkeen.

Peli oli Suomen hallintaa ja se näkyi myös lukuisina maalitilanteina ja pitkinä pyörityksinä Sveitsin päädyssä.

– No joo, siitä puhuttiin, että ollaan työteliäitä ja pidetään kiekkoa, niin sitä kautta saatiin pitkiä hyökkäyksiä. Meillä on paljon taitavia jätkiä joukkueessa. Tänään ei vaan pyöritys tuottanut tulosta, Honka kuvasi.

Kaksinkertainen maailmanmestari (U18 ja U20) on konkari jo maajoukkueympyröissä. Honka näki, että eilisessä pelissä saattoi jännittää, sillä joukkueessa on paljon uusia pelaajia mukana, mutta tänään meininki oli ihan erilaista.

– Peli-ilme parani paljon eilisestä ja pelattiin hyvää jääkiekko. Vielä jäi viimeistelyssä kehitettävää.

Hongan merkitys jään ulkopuolella on tärkeä, sillä hän kokeneena pelaajana neuvoo uusia tulokkaita, jotta jokaiselle jäisi hyvä fiilis maajoukkuekokemuksista.

– Kyllä mä yritän aina kaikkia ohjeistaa olemaan oma itsensä ja rohkaista heitä tekemään samoja asioita, kun he tekee seurajoukkueissakin. Sellaista hyvää fiilistä kanssa, koska silloin pelitkin kulkee paremmin, Honka mietti.

Huominen välipäivä tulee Hongan mukaan tarpeeseen, sillä lepo ennen lauantain Saksa ottelua tekee koko joukkueelle hyvää.

– Huomenna katotaan varmaan vähän pelivideoita ja katotaan, mitä asioita voidaan vielä parantaa. Tästä on hyvä jatkaa, Honka päätti.

Anttoni Hongan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Suomi–Sveitsi tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U20-uutisia