keskiviikko, 26 heinäkuu 2017 15:09

Nuoret Leijonat haki turnaustuntumaa voitokkaista Tshekki-peleistä - Päävalmentaja Ahokas: ”Erittäin onnistunut tapahtuma!”

Kirjoittanut
Joni Ikonen tuuletteli Suomen 4-2-johtomaalia tiistai-illan ottelussa. Joni Ikonen tuuletteli Suomen 4-2-johtomaalia tiistai-illan ottelussa. Pasi Mennander

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtasi maanantaina ja tiistaina Tshekin. Vierumäellä pelatuissa maaotteluissa Suomi oli parempi maalein 3-2 ja 4-3. Valmennusjohto sai viisi päivää kestäneellä leirillä arvokasta tietoa 98- ja 99-ikäluokkien kärkipelaajista.

Nuoret Leijonat kokoontui Vierumäellä lauantaina 34 pelaajan voimin. Leiri päättyy keskiviikkona, ja varhain torstaiaamuna ryhmästä tiivistetty 24 pelaajan joukkue matkustaa USA:n Plymouthiin kansainväliseen turnaukseen.

Maanantai- ja tiistai-iltoina pelatut Tshekki-ottelut palvelivat osaltaan valmistautumista Plymouthin-turnaukseen ja vuodenvaihteen MM-kisoihin.
- Ehdottomasti. Tällaista tietoa ei kesällä saa kuin kovista kansainvälisistä peleistä. Tämä Vierumäen-pätkä oli erittäin onnistunut tapahtuma, päävalmentaja Jussi Ahokas sanoi.

Ahokas näki tiistai-illan ottelussa selkeän jatkumon maanantai-illan kohtaamiseen.
- Pystyimme jatkamaan viisikkotasolla aktiivisesti. Pelimme rakenteet olivat nyt vähän paremmin kunnossa. Vaikka istuimme liian paljon jäähyllä, pystyimme tappamaan jäähyt hyvin, Ahokas summasi.

Nuorten Leijonien kokoonpano oli kokenut melkoisen muutoksen maanantain otteluun verrattuna. Kaukalossa viiletti kymmenen uutta pelaajaa.
- Aika paljon oli kokoonpano muuttunut. Kiva nähdä, että Suomi-kiekossa on laaja rintama, mistä valita pelaajia, Ahokas totesi.

Seuraavat ottelunsa Nuoret Leijonat pelaa kansainvälisessä turnauksessa USA:n Plymouthissa. Avausottelu on ohjelmassa lauantaina. Matkalaukkuun pakataan muun muassa Tshekki-pelien aktiivisuus.

- Meidän on oltava vielä kamppailuvoimaisempia ja reagoitava pelitilanteisiin nopeammin, Ahokas sanoi.

 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia