perjantai, 10 helmikuu 2017 11:55

U20 otteluraportti: Nuoret Leijonat tylyinä Ruotsi-pelissä - Voitto maalein 4-0

Kirjoittanut Hannu Saintula

Suomen joukkueen toiseen peliin Sveitsin Zuchwilissa pelattavassa viiden maan turnauksessa lähdettiin haastavista lähtökohdista. Ruotsin joukkue oli voittanut selkeästi sekä Sveitsin että Tshekin joukkueet viimeistellen yhteensä 12 maalia. Nuorten Leijonien tiistaina kärsimä karvas tappio tshekeille sisälsi hyvän opetuksen koko joukkueelle sekä päivitti kansainvälisen ottelun vaatimustason pelin jokaisella osa-aluella.

Nopeatempoinen turnaustapahtuma vaatii vahvaa sitoutumista sekä pelaajilta että taustaryhmältä. Edellinen ottelu on purettava nopeasti ja valmiudet seuraavaan otteluun on luotava nopealla rytmillä. Tshekki-pelin jälkeinen välipäivä tuli Suomen joukkueen osalta hyvään paikkaan ja valmennuksen antama palaute pelaajille pystyttiin sisäistämään hyvin. Samoin ottelun jälkeiset toimenpiteet, kuten lihashuolto, ruokailu ja riittävä uni edesauttoivat valmistautumista torstain Ruotsi-peliin.

Pelaajan vastuulla on valmistautua otteluun optimaalisesti - eli hoitaa itsensä huippuiskuun sekä henkisesti että fyysisesti. Tämän prosessiin opiskeluun turnaustapahtumat ovat mitä parhain paikka - viiden päivän sisään neljä ottelua. Kun valmistautuminen otteluun on tehty huolella, tämän päivän suomalaisen pelaajan ominaisuudet riittävät kamppailemaan voitosta jokaisessa kansainvälisessä ottelussa.

Heti ottelun alusta pystyi aistimaan pelaajien vahvan tunnetilan ja sitoutumisen valmennuksen antamiin pelillisiin ohjeisiin - joukkue teki asioita YHDESSÄ (otteluteeman mukaisesti).

Leijonien vahva liike aiheutti vastustajalle ongelmia ja heti ensimmäisen erän alkuminuuteilla joukkueemme pääsi pyörittämään ylivoimaa. Ajassa 3.49 Jere Innala viimeisteli tehokkaan yv-kuvion päätteeksi 1-0-johtomaalin, syöttäjinä Jerry Turkulainen ja Emil Oksanen.

Erän toisen maalin viimeisteli Niko Kuirin johtama viisikko, hyvän suoran hyökkäyksen päätteeksi maalintekijänä Severi Lahtinen, syöttäjinä Kuiri ja Roni Allen. Toiseen erään siirryttiin Suomen johtaessa koko joukkueen tehokkaan esityksen jälkeen 2-0.

Toisessa erässä Leijonat vain ”lisäsi kaasua” ja Ruotsin hyvin liikkuva joukkue joutui todella ahtaalle paremmin liikkuvien ja kamppailussa vahvojen suomalaisten rynniessä kohti maalia.

Suomen 3-0-maali oli malliesimerkki vahvasta työmoraalista, tilanteen oivaltamisesta ja sen hyödyntämisestä. Eetu Pylkkänen ja Severi Lahtinen järjestivät hienon maalipaikan, eikä Emil Oksanen erehtynyt vaan viimeisteli kliinisesti.

Kolmannessa erässä Ruotsin joukkueen henkinen kantti oli kovilla ja usko voittoon alkoi horjua Leijonien jatkaessa vahvaa pelaamistaan jokaisessa vaihdossa. Viimeisen niitin Ruotsin arkkuun iski hieman onnekkaasti maalin takaa, illan toisellaan, Jere Innala.

Jääkiekko on pelaajien peli - pelaajat suoriutuvat haasteellisista tehtävistä kaukalossa, valmentajien tehtävänä on parhaimmillaan auttaa nuoria pelaajia ennen peliä ja sen aikana. Tämän pelin jälkeen haluan nostaa ”lippistä” Suomen joukkueen valmennukselle onnistuneesta suorituksesta omassa roolissaan.

Suomi kohtaa seuraavassa pelissä perjantaina Saksan vahvasti esiintyneen ja luisteluvoimaisen joukkueen. Saksan joukkueen valmennuksessa on mukana suomalainen Toni Söderholm. Ottelu alkaa kello 16:00 Suomen aikaa.

Torjunnat: Halonen 29, Hultstrand 30. Maalintekopaikat (tilastoidut) FIN 18, SWE 12. Jäähyt FIN 6 x 2 min, SWE 5 x 2 min.

Kirjoittaja on U20:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia