tiistai, 14 joulukuu 2010 21:18

Nuorille Leijonille tappio Mestis-kiertueen päätösottelussa

Kirjoittanut

Nuorten maajoukkue pelasi Mestis-kiertueen viimeisen ottelunsa tiistai-iltana Mikkelissä. Jukurit oli maajoukkueelle liian vahva vastustaja ja voitti ottelun maalein 3-1.


Nuorten maajoukkue pelasi syksyn aikana kaikkia Mestis-joukkueita vastaan. Saldo jäi laihaksi, kun maajoukkue voitti vain kaksi ottelua, joista toisen jatkoajalla. Jukureita vastaan maajoukkueen ainoan maalin laukoi kärppähyökkääjä Joonas Donskoi.

- Maalinteon kanssa meillä riittää haasteita ennen kisoja. Peliin lähtö oli vaikea ja olimme jyrän alla ensimmäiset kymmenen minuuttia. Meillä ei ole hirveän kovaa kilpailutilannetta joukkueessa, ja valmistautumisestakin aisti, että tärkeimmät pelit ovat vasta tulossa, päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

- Toki vastus oli kova, sarjakärki ja ammattilaisjoukkue, hän muistutti.

Marjamäki oli rakentanut otteluun kaksi ketjua, joiden hän haluaisi aloittavan MM-kisoissakin. Joonas Nättisen laidoilla pelasivat Toni Rajala ja Joel Armia, ja Henri Tuomisen vierellä viilettivät Joonas Donskoi ja Julius Junttila.

Maajoukkueen MM-leiritys jatkuu keskiviikkona Vierumäellä, ja torstain aamuharjoitusten jälkeen Marjamäki karsii ryhmästä yhden maalivahdin ja yhden puolustajan.

- MM-leiriryhmän nimeäminen oli helpompaa. Nyt täytyy tarkkaan miettiä, mitä joukkue tarvitsee ja ketkä palvelevat kokonaisuutta parhaiten. Puntaroitavaa riittää yhä.

Joukkue matkustaa Kanadaan MM-leirin toiselle jaksolle sunnuntaina. Torontossa ryhmään liittyvät Pohjois-Amerikassa pelaavat Rasmus Rissanen, Mika Partanen ja Erik Haula. Joukkue pelaa harjoitusottelun Kanadaa vastaan, ja sen jälkeen ryhmästä putoaa yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä.

- Harjoituspelissä pelaavat kaikki, eli kahdeksan puolustajaa ja 14 hyökkääjää. Se on kova peli ja painetila on aivan erilainen. Saamme pelistä arvokasta tietoa.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.