tiistai, 28 joulukuu 2010 22:01

Nuorten MM: Suomi löi Sveitsin, Ortiolle nollapeli

Kirjoittanut

Ortio_Joni_U20_750x500.jpg

Suomi otti avausvoittonsa nuorten MM-kisoissa toisella yrittämällään. Nuoret Leijonat jatkoivat hyviä otteitaan ja kukistivat Sveitsin selvästi 4-0.


Ottelu oli alusta lähtien Suomen hallintaa. Joonas Nättinen, Erik Haula ja Henri Tuominen pääsivät vuorollaan kokeilemaan avausmaalia, mutta Sveitsin parhaana pelaajana palkittu maalivahti Benjamin Conz (34 torjuntaa) piti pintansa. Kertaalleen Nuoret Leijonat sai kiekon maaliinkin, mutta maali oli siirtynyt pois paikaltaan ennen kuin Joel Armian laukaus ylitti maaliviivan.

Avausmaali syntyi vasta aivan ensimmäisen erän lopulla, kun Suomen parhaan pelaajan tittelin pokannut Nättinen ohjasi ilmasta Toni Rajalan laukauksen Sveitsin maaliin.

Toisessa erässä Suomi lisäsi johtoaan maalilla, kun Jaakko Turtiainen laukoi läheltä 2-0.

Ottelu ratkesi Nuorten Leijonien eduksi kolmannen erän avauspuoliskolla. Ensin Nuoret Leijonat teki turnauksen ensimmäisen ylivoimamaalinsa. Teemu Pulkkinen laukoi tulisesti Haulan syötöstä etunurkkaan. Pian sen jälkeen Julius Junttila karkasi oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kiekon vasempaan ylänurkkaan.

Suomen maalilla Joni Ortio pelasi nollapelin torjuttuaan kaikki 15 sveitsiläislaukausta.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.