torstai, 06 helmikuu 2020 22:31

U18: Pikkuleijonat kaatoi Venäjän tapahtumarikkaassa pelissä – "Hyvä osoitus hyökkäyspelimme tehokkuudesta"

Kirjoittanut Pekka Peltola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kuusi maalia, kuusi maalintekijää. Arttu Paaso laukoi Suomen toisen täysosuman. Kuusi maalia, kuusi maalintekijää. Arttu Paaso laukoi Suomen toisen täysosuman. Pasi Mennander

Pikkuleijonat jatkoivat torstaina viiden maan turnaustaan Tshekin Chomutovissa ottelulla Venäjää vastaan. Kaiken kaikkiaan peli oli tapahtumarikas. Se sisälsi yhteensä mm. kahdeksan maalia ja kolme venäläispelaajaa joutui jättämään kentän ensimmäisen erän aikana.

Tulosta katsottaessa ehdottoman positiivista oli se, että kahdeksasta täysosumasta kuusi teki Pikkuleijonat. Ensimmäinen syntyi jo ajassa 1.41, kun Samuel Helenius nosti kiekon etuyläkulmaan ohi venäläisvahti Yegor Guskovin.

Suomi osui toistamiseen vielä ottelun ensimmäisellä kympillä, maalin niittasi siniviivalaukauksellaan Arttu Paaso.

Ottelun hämmentävin tilanne nähtiin kuitenkin ensimmäisen erän lopulla. Kolmen Venäjän pelaajan nimeä ei löytynyt ottelupöytäkirjasta ja näin he joutuivat jättämään kentän. Kyseessä oli siis inhimillinen erehdys, mutta säännöt olivat tässäkin tapauksessa sääntöjä, joita tuli noudattaa.

Vaikka Suomi johti ensimmäisen erän jälkeen 2–0, niin yhteisen näkemyksen mukaan parannettavaa vielä jäi. Päivän teesien siivittämänä joukkue lähti hakemaan parannusta omiin suoritteisiin.

Venäjä-pelin isoiksi asioiksi taululle oli kirjoitettu maalinedustojen huolellinen pelaaminen ja kurinalaisuus. Kurinalaisuudella valmennus halusi ennen kaikkea alleviivata hyökkäysten sisältämää puolustusvalmiutta, jolla oli tarkoitus pelata vastustajan vaarallinen suorahyökkäyspelaaminen pois.

Peli ottikin positiivisia steppejä eteenpäin erän aikana ja maalisarakekin kasvoi kahdella täysosumalla. Joukkueen kapteeni Roni Hirvonen ampui Suomen kolmannen maalin ja Juuso Mäenpää vastasi neljännestä. Venäjän avausosuman erän edetessä teki maalinedusruuhkasta Daniil Avershin.

Viimeisessä erässä Suomi ei päästänyt Venäjää enää kunnolla iskuetäisyydelle, vaan korjasi voiton lukemin 6–2. Viides maali merkittiin kauniin ylivoimakuvion päätteeksi Kasper Simontaipaleelle ja kuudes osuma oli Joel Määtän käsialaa.

Suomen maalissa pelannut Juho Markkanen esiintyi jämäkästi läpi koko ottelun.

Suomen päävalmentaja Anssi Laine pohti ottelun jälkeen seuraavaa:
– Vaiherikas ottelu. Pelasimme pelin sisällä hyviä jaksoja ja sekaan mahtui pieniä kuoppiakin. Kaksi asiaa lämmittää erityisesti mieltä. Heleniuksen ja Määtän kentät tekevät todella arvokasta työtä joukkueellemme, vaikka se ei näy aina tulostaulun maalisarakkeessamme. Tänään tosin molemmat kentät onnistuivat myös maalinteossa. Sen lisäksi hyvänä osoituksena hyökkäyspelimme tehokkuudesta on kuusi maalia kovaa taitavaa joukkuetta vastaan. Huomenna tarvitsemme lisää viisikon tiiviyttä ja yhteistä rytmiä. Ensin kuitenkin tankataan ja huolletaan itsemme valmiiksi uuteen taisteluun.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Turnauksen koko otteluohjelma

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

U18 Pikkuleijonien ohjelma 2019-20

10.06.-17.06.2019:
Kesäopiskelu, Kuortane

22.07.-30.07.2019:
Testileiri ja kesäopiskelu, Vierumäki

02.08.-11.08.2019:
Hlinka Gretzky -turnaus, Tshekki ja Slovakia

04.11.-10.11.2019:
Viiden maan turnaus, Ruotsi

25.12.-30.12.2019:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Tshekki

30.03.-03.04.2020:
MM-leiri I, Vierumäki
Peruutettu

08.04.-15.04.2020:
MM-leiri II, USA
Peruutettu

16.04.-28.04.2020:
MM-kisat, Ann Arbor & Plymouth, USA
Peruutettu

 

Etsi sivustolta