maanantai, 05 elokuu 2019 22:22

Vahva Kanada Pikkuleijonia parempi Hlinka Gretzky Cupin avauksessa – "Päät pystyyn ja eteenpäin!"

Kirjoittanut Pekka Peltola
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Vahva Kanada Pikkuleijonia parempi Hlinka Gretzky Cupin avauksessa – "Päät pystyyn ja eteenpäin!" Karel Švec/Czech Ice Hockey

Suomen alle 18-vuotiaat Pikkuleijonat ovat parhaillaan Tshekin Breclavissa pelaamassa perinteikkäässä ja samalla kauden avaavassa Hlinka Gretzky -turnauksessa. Samassa alkulohkossa ovat Pikkuleijonien lisäksi Tshekki, Sveitsi sekä maanantaina vastaan luistellut Kanada.

Joukkueella oli takanaan kaksi ehjää harjoituspäivää pelipaikkakunnalla, joka lupaili hyvää starttia. Jääkiekossa ei kuitenkaan kaikki mene aina suunnitelmien mukaisesti. Suomi ei saanut turnaukseen toivottua lähtöä. Paremmasta osapuolesta kaukalossa ei ollut tänään epäselvyyttä. Todella vahvasti pelannut Kanada vei ottelun lukemin 6–0 (3–0, 1–0, 2–0).

Ensimmäisen erän tahmeus jätti jäljen koko otteluun, vaikkakin kuusikymmenminuuttinen sisälsi myös hyviä hetkiä. Esimerkiksi ensimmäisen erän ylivoimien aikana Pikkuleijonilla oli mahdollisuus kaventaa tilannetta, mutta sinivalkoiset eivät saaneet kiekkoa ohi Kanadan maalissa pelanneen Tristan Lennoxin.

 

Kuva: Karel Švec/Czech Ice Hockey

Kokonaissuoritus jäi vajaaksi pienistä, mutta sitäkin tärkeimmistä asioista. Päävalmentaja Anssi Laine peräänkuulutti esimerkiksi valmiutta pelata kovassa tempossa luistelusta, syöttöjen syöttämistä lavasta lapaan, puolustamista mailat jäässä sekä kaksinkamppailuvalmiutta. Nämä asiat sinivalkoisilta pelaajilta varmasti löytyy ja ne kaivetaan esille tiistain Tshekki-peliin.

Turnaustapahtumassa uusi peli tulee nopeasti ja se sisältää mahdollisuuden parantaa suorittamista. Päävalmentaja Laine puhui joukkueelle ottelun jälkeen seuraavin sanoin:

– Tämä joukkue on noussut useita kertoja parempiin suorituksiin juuri niiden hetkien jälkeen, jolloin sitä on pyydetty. En näe mitään estettä sille, ettemmekö voisi toimia myös nyt samalla tavalla. Nyt on turha jäädä murehtimaan liikaa yhtä hävittyä jääkiekkopeliä. Päät pystyyn ja eteenpäin!

Pikkuleijonien osalta ottelut jatkuvat tiistaina iltapelillä turnausisäntä Tshekkiä vastaan.

Kirjoittaja on U18:n joukkueenjohtaja.
 

Jarmo Kekäläinen palkitsi ottelun parhaat pelaajat. Vasemmalla Eemil Viro, oikealla Ridly Greig. Kuva: Karel Švec/Czech Ice Hockey

Olet nyt

Lisää U18-uutisia