sunnuntai, 10 huhtikuu 2016 15:34

Vapaapäivä on tärkeä osa joukkueen toimintaa - U18 kohtasi Wildin suomalaistähdet

Kirjoittanut Hannu Saintula
Pikkuleijonien MM-kapteenisto ja Wildin suomalaiset - vasemmalta Erik Haula, Robin Salo, Juha Jääskä, Mikko Koivu, Juuso Välimäki ja Mikael Granlund. Pikkuleijonien MM-kapteenisto ja Wildin suomalaiset - vasemmalta Erik Haula, Robin Salo, Juha Jääskä, Mikko Koivu, Juuso Välimäki ja Mikael Granlund.

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmistautumisohjelmaan kohti MM-kisoja kuuluu tärkeänä osana yhteisöllisyys ja sen työstäminen erilaisilla joukkueen näköisillä teemoilla.

Lauantaina ohjelmassa oli tutustuminen maailman suurimpaan kauppakeskukseen Mall of Americaan, vapaavalintainen ruokailu sekä tietenkin tuliaisten hankinta yli 500 liikkeen valikoimista.

Illaksi olimme saaneet neuvoteltua NHL-ottelun seurannan loistavista aitiotiloista ruokailuineen. Runkosarjan viimeisen ottelun Calgary-Minnesota kokoonpanoissa kiekkoili viisi suomalaista pelaajaa: Mikko Koivu, Mikael Granlund ja Erik Haula (Wild) sekä Niklas Bäckström ja Jyrki Jokipakka (Flames). Kaikki suomalaiset esiintyivät hyvin edukseen ja "ehkä" viimeisen ottelunsa NHL:ssä ja entisen kotiyleisönsä edessä pelannut Nikke Bäckström valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Oli hienoa olla suomalainen ja seurata ottelua!

Koko päivän kruunasi Wildin suomalaiskolmikon tapaaminen ottelun jälkeen. Kaikki kolme muistelivat suurella ylpeydellä nuorisomaajoukkueaikojaan ja antoivat hyviä neuvoja kisoihin valmistautuville pikkuleijonille.

Sunnuntaina joukkue siirtyy lähemmäksi MM-kisapaikkakuntaa ja pelaa harjoitusottelun Sveitsiä vastaa Thief River Fallsissa.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

Wildin suomalaishyökkääjät vasemmalta oikealle: Mikael Granlund, Erik Haula ja Mikko Koivu.

Näkymä aitiosta loppuunmyydylle Xcel Energy Centerille.