perjantai, 10 helmikuu 2012 22:03

U17: Venäjä niukasti parempi - katse lauantaihin

Kirjoittanut Arto Sihvonen, joukkueenjohtaja

u17_fin_rus_100212_k2.jpg
Alle 17-vuotiaiden maajoukkue kärsi 1-3-tappion Venäjälle neljän maan turnauksen toisessa ottelussa Hradec Kralovessa Tsekissä. Suomi oli avauserässä muutaman potkun Venäjää edellä, mutta Venäjä puolestaan oli hallitsevampi osapuoli toisessa ja kolmannessa erässä.


Pelin teemana viisikon tiiviys

Suomen valmennusjohto asetti pelilliseksi tavoitteeksi tiiviin viisikkopelaamisen puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Ensimmäisessä erässä pelisuunnitelma toimikin erinomaisesti. Suomi liikkui terävästi ja juuri tiiviin viisikkopelaamisen kautta pystyttiin eliminoimaan Venäjän kiekollinen peli. Venäläispelaajat joutuivat rikkomaan Pikkuleijonia kolmen kaksiminuuttisen verran, ja kolmannen ylivoiman aikana Suomi pystyi avaamaan maalitilinsä. Maalin laukoi siniviivalta Mikke Levo Aleksi Mustosen syötöstä. Maalinteon tukitoimet olivat maalissa kunnossa, sillä Venäjän maalivahti ei nähnyt kiekkoa toimivan maskin ansiosta.

u17_fin_rus_100212_k1.jpg

Venäjälle virtaa YV-maalista

Suomi joutui lähtemään toiseen erään alivoimalla. Venäjä hyödynsi ylivoimansa hieman onnekkaasti suomalaispelaajasta maalin eteen kimmonneesta kiekosta. Tasoitusmaali muutti selvästi pelin luonteen. Venäjän peliin tuli lisää luistelua ja yrittämistä, ja Suomen kiekollinen peli oli vaikeuksissa, kun venäläispelaajat riistivät kiekkoja ja peittivät syöttölinjoja . Venäjä teki 2-1-johtomaalin ja samalla ottelun voittomaalin suorasta hyökkäyksestä ajassa 33.54. Maali oli ottelun ainoa 5-5 -pelissä tehty maali.

Kevin Lankinen vakuuttava

Valmennusjohto antoi Pikkuleijonille ottelun päätöserään ohjeeksi sen, että peli ei saa viedä liikaa mukanaan, vaan omaa pelitapaa pitää kärsivällisesti noudattaa. Venäjä oli kuitenkin päätöserässäkin edellä riistopelaamisessa, ja tietynlainen kiekollinen huolimattomuus vaikeutti Suomen hyökkäyspeliä. Venäjä löi lopullisen niitin otteluun ajassa 52.38. Maalin edestä ohjaamalla tehty ylivoimamaali yllätti varmasti ja rauhallisesti pelanneen maalivahti Kevin Lankisen, joka omalla taistelullaan näytti esimerkkiä Suomen muulle joukkueelle.

Katseet lauantain Ruotsi-otteluun

Valmentaja Mika Marttila myönsi Venäjän paremmuuden ja käänsi välittömästi pelaajien ajatukset turnauksen päätösotteluun. Marttila korosti joukkueelle ottelun jälkeen mm. palautumista edistävien toimenpiteiden tärkeyttä. -turnauksen viimeinen ottelu tarkoittaa aina energiavarastojen tyhjentämistä ja sen Suomen joukkue tulee lauantaina tekemään, Marttila lupaa.
 

Etsi sivustolta