perjantai, 06 huhtikuu 2012 22:46

U17:n päävalmentaja Marttila: "Lisää huomiota maalintekoon" - Otteluraportti!

Kirjoittanut JOUKKUEENJOHTAJA ARTO SIHVONEN

Kuvituskuva_Leijonat_vaakuna_pelipaita_U17_27102011.jpg

Finnkampen–turnaus ja samalla kausi 2011-2012 päättyi alle 17-vuotiaden maajoukkueen osalta tappioon, kun Ruotsi voitti Haaparannassa torstai-iltana pelatun ottelun maalein 6-2 (0-0, 4-2, 2-0). Tässä joukkueenjohtaja Arto Sihvosen raportti!


Ottelussa samat elementit kuin keskiviikkona

Pelin käsikirjoitus rakentui samoille asioille kuin joukkueiden ottelu edellisenä päivänä. Kenttäpeli oli tasaväkistä, ja Suomi pystyi luomaan ottelussa Ruotsia enemmän maalintekopaikkoja. Ruotsin maalintekotaito ja -tehokkuus olivat selvästi edellä Pikkuleijonia. Pelissä oli edelleen mukana paljon tunnetta, fyysisyyttä ja 1-1 –kamppailuja.

Musta hetki toisessa erässä

Ottelun maaliton avauserä oli hienoista Ruotsin hallintaa. Toisessa erässä Suomi teki ottelun avausmaalin ajassa 21.53. Maalin teki Teemu Turunen Aleksi Ainalin esityöstä.

Vähän ennen ottelun puoliväliä alkoi Suomen musta hetki. Ruotsin avausmaali syntyi tasakentällisin ajassa 27.14. Vajaa viisi minuuttia avausmaalin jälkeen Ruotsi johti jo 4-1. Yksi Ruotsin maaleista syntyi alivoimalla. Suomi kavensi tilanteeksi 4-2 vielä erän loppupuolella. Ottelun ainoan ylivoimamaalin laukoi Mikke Levo siniviivalta Elmeri Erosen ja Saku Kinnusen alustuksen jälkeen.

Päätöserän kova yritys ei tuonut palkintoa

Suomen joukkueen teemana ottelussa oli tyhjennys. Ottelun päätöseräänkin lähdettiin taistelemaan. Siitä oli hyvänä esimerkkinä erän alkuun sattunut 3-5 –alivoimapelin selvittäminen.

Taistelu jatkui aivan erän loppuun saakka, mutta kiekkoa ei millään saatu Ruotsin maaliin hyvistäkään maalintekopaikoista. Ruotsi puolestaan pystyi toimittamaan kiekon Suomen maalin vielä kaksi kertaa.

Molempien joukkueiden luistin alkoi hieman painaa kolmannen peräkkäisen ottelun päätöserässä, mutta erän torjunnat Ruotsi 10 ja Suomi 7 kertovat siitä, että Pikkuleijonien pelimoraali ei pettänyt tappioasemassakaan.
Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Jonatan Tanus.

Tappiot kasvattavat

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila oli pettynyt siihen, että Finnkampen turnauksesta ei saatu yhtään voittoa. Marttila näki turnauksessa paljon positiivistakin.

- Pelaajat olivat hyvin sitoutuneita joukkueen pelitapaan ja rohkea ja taisteleva peli-ilme säilyi turnauksessa alusta loppuun saakka, Marttila totesi päätösottelun jälkeen.

Marttila näki hyvänä asiana myös sen, että kokonaan uudet tai vain vähän ikäluokan maajoukkuetapahtumiin osallistuneet pelaajat saivat näyttömahdollisuuden.
- Se, että maalintekopaikkoja pystyttiin jokaisessa ottelussa luomaan vastustajaa enemmän, on jatkonkin kannalta ajateltuna hyvä asia. Toisaalta samalla pitää kiinnittää erityistä huomiota hyökkäysten päättämiseen ja maalintekoon, Marttila painotti.

- Viisi pelitilannemaalia kolmessa ottelussa on liian vähän, vaikka kyseessä on Ruotsin kaltainen, maailman terävimpään kärkeen lukeutuva vastustaja, Marttila summasi.

Finnkampenin lopputulokset:
Ti 03.04. Suomi - Ruotsi 2-3 VL
Ke 04.04. Suomi - Ruotsi 1-6
To 05.04. Ruotsi - Suomi 6-2

Ottelun tilastotapahtumat Ruotsin jääkiekkoliiton tulospalvelussa

Etsi sivustolta