lauantai, 29 joulukuu 2018 09:22

U16 aloitti Saksan turnauksen hienolla voitolla turnausisännästä - Kolme pointtia perjantain ottelusta

Kirjoittanut Toimitus
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien Saksan turnauksen avauspelissä? Tässä kolme näkökulmaa Suomen 9-1-voittoon (1-0 , 4-0 , 4-1) päättyneeseen Saksa-otteluun.

1. "Kansainvälisen pelin voitto ja hetkellinen maalintekopelaamiseen liittyvä tehokkuus oli äärimmäisen hyvää joukkueen pelaamisessa. Maalintekoon liittyvien asioiden ymmärtäminen ja laadukas toteuttaminen toteutui osittain, muttei kuitenkaan koko 60 minuuttia. Oli paljon hyvää, yhdeksän maalia todistavat sen."

2. "Johtavana teemana koko tapahtumaan oli perusasioiden laadukas toteuttaminen ja joukkueen sisäisesti sopimien perusasioiden kunnioittaminen. Niistä pitää olla korkea vaatimustaso jokaisessa kansainvälisessä pelissä. Se haaste valmennuksen puolelta heitettiin ja yksi kentällinen pystyi toteuttamaan tätä kansainvälisellä huipputasolla: Viljam Sandvikin johtama ketju laidoilla Brad Lambert ja Rasmus Kuiri. Normipakkkeina heillä oli mukana Saku Leskinen ja Roni Jauhiainen, tosin pakkien pyörittäminen ajoittain sekoitti kentällisen peliä." 

3. "Turnaustilanteessa on hyvä, että ensimmäisen pelin jälkeen pystytään vetämään asioita yhteen. Valmennus linjaa niitä ja pelaajat jotka haluavat pelata kovalla, kansainvälisellä tasolla varmasti itsekin miettivät niitä. Pelaajien ja valmennuksen yhteistyö on ratkaiseva tekijä, jotta pystytään kehittämään juokkueen peliä turnaustapahtuman aikana. Asiat pitää käydä läpi ja tehdä tarvittavat muutokset, jotta pystytään kehittämään peliä ja luomaan malli, jolla pystytään myös jatkossa pelamaan kansainvälisen tason huippujääkiekkoa." 

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina, vastassa klo Suomen aikaa klo 15 käynnistyvässä ottelussa on Sveitsi.

- 28.12. Saksa-ottelun tilastot Tulospalvelussa
- U16 Saksan turnauksen tapahtumasivu (ohjelma, tilastot ja tulokset)

Olet nyt

Lisää U16-uutisia