sunnuntai, 21 lokakuu 2018 20:48

Kolme pointtia U16:n kolmannesta Saksa-pelistä: "On tärkeää jättää jälki jokaisessa ottelussa"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Kädet kohtia kattoa... Kädet kohtia kattoa... Pasi Mennander

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien Saksa-otteluiden sarjan päätöspelissä? Tässä kolme näkökulmaa Suomen 8-1-voittoon päättyneeseen otteluun.

1. "Lähtökohtana oli, että Suomen joukkue määrittää selkeästi ottelun tahdin. Parhaiten se onnistuisi luistelemalla järkevästi ja kamppailemalla vahvasti. Onnistuimme siinä ensimmäisessä erässä hyvin. Toisessa erässä alkoi tulla tilanteita, joissa emme pelanneet riittävän huolellisesti. Emme luistelleet ja kamppailleet tarpeeksi vahvasti, jolloin pelin jatkumo jäi vähän väljäksi. Se näkyi heti pelissämme."

2. "Tiesimme, että edessä on ottelu, jossa pelataan hyvin paljon vastustajan puolustusalueella. Kiekon liikuttaminen viivan kautta olisi ykkösasia. Jos puolustava joukkue boksaa viidellä pelaajalla edessä, vaihtoehdot ehdot ovat vähissä - kiekkoa pitää liikuttaa. Joidenkin kentällisten kohdalla tämä toteutui hyvin, toiset taas sortuivat puskemiseen ja liian vaikean yrittämiseen."

3. "Pelasimme tässä tapahtumassa kolme kansainvälistä ottelua. Koko kauden aikana niitä kertyy maksimissaan 20-25 kappaletta. Jokaisen ottelun merkitys on pelaajalle iso. On tärkeää jättää jälki jokaisessa ottelussa. Osa pelaajista ymmärtää asian jo erittäin hyvin, osa ehkä ei. Kahdessa viimeisessä erässä alkoi näkyä jo hieman väsymystä. Kun vastustaja vielä oli huonompi, annettuja ohjeita ei täysin pystytty toteuttamaan. Tämä näkyi ei-yhteispelinä. Kokonaisuutena tämä viikonloppu tarjosi joukkueelle kuitenkin hyvän lähdön."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Näillä kentällisillä Suomi lähti otteluun
Saksa-ottelut tulospalvelussa
U16:n kaikki uutisotsikot Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U16-uutisia