maanantai, 23 lokakuu 2017 16:55

Oliver Suni, miltä tuntui tehdä neljä maalia ensimmäisessä maaottelussa?

Kirjoittanut
Joel Määttä (vas.), Luka Nyman, Roni Hirvonen, Oliver Suni ja Matias Rajaniemi juhlivat Sunin viimeistelemää 1-1-maalia. Joel Määttä (vas.), Luka Nyman, Roni Hirvonen, Oliver Suni ja Matias Rajaniemi juhlivat Sunin viimeistelemää 1-1-maalia. Pasi Mennander

Oulun Kärppien hyökkääjä Oliver Suni pelasi perjantaina ensimmäisen ottelunsa maajoukkueessa. Hänelle merkittiin peräti neljä maalia, kun Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kaatoi Vierumäellä pelatussa ottelussa Saksan 8-7.

- Kyllä se tosi hyvältä tuntui. Ja tosi hyvä fiilis jäi kun voitettiin. Ekan erän alussa vähän kateltiin, mutta sitten päästiin peliin hyvin mukaan. Annettiin kaverille pari helppoa maalia, mutta onneksi kairattiin lopulta voitto, Suni kertoi.

Suni aloitti Leijona-uransa ykkösketjun laidassa. Ketjun sentterinä hyökkäsi Roni Hirvonen ja toisessa laidassa Joel Määttä. Suni merkkautti perjantain ottelussa tehot 4+0, Hirvonen 1+1 ja Määttä 0+2.

- Jo leirien aikana olemme olleet samassa ketjussa ja hyvin ovat kemiat toimineet. Joel ja Roni painavat hyvin kahteen suuntaan ja syöttelevät, minä laitan paikoista maaliin, Suni määritti kolmikon työnjakoa.

Perjantain Saksa-ottelussa ajassa 7.26 nähty 1-1-maali jää Suomi-kiekon historiaan. Osuma oli vuonna 2002 syntyneiden poikien ikäluokan ensimmäinen maali maajoukkueessa. Oliver Sunin vimeistelemän maalin syötti Joel Määttä.

Sunin kausi on käynnistynyt erinomaisesti myös sarjakiekossa. C-juniori-ikäinen hyökkääjä oli Saksa-otteluiden alkaessa B-nuorten SM-alkusarjan pistepörssissä kakkosena. Pisteitä oli kertynyt 14 ottelussa yhteensä 18.

- Kesä meni tosi hienosti. Reenasin paljon, sain fyysisyyttä ja ketteryyttä lisää. Kausi on käynnistynyt hyvin ja olemme pelanneet hyvin joukkueena. Kärpissäkin meillä on hyvä kenttä.

Kärpissä Suni on pelannut läpi syksyn Aki-Petteri Antti-Roikon kanssa. Ketjun keskellä ovat vaihdelleet Eetu Ruotsalainen ja Anton Sikorski.

Videolla Oliver Sunin neljä maalia 20.10.2017 pelatussa Suomi-Saksa -ottelussa:


Oliver Sunin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
BSM: Luisteluvoimaa, yksilöllisyyttä ja keskinäistä kilpailua – tässä ovat Kärppien menestyksen avaimet
Perjantain Suomi-Saksa ottelun tallenne

 

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia