lauantai, 21 lokakuu 2017 13:37

U16:n päävalmentaja Anssi Laine: ”Joukkueessa on luonnetta”

Kirjoittanut
Päävalmentaja Anssi Laine. Päävalmentaja Anssi Laine. Pasi Mennander

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Anssi Laine pyöritteli päätään perjantain Saksa-ottelun jälkeen. Vuonna 2002 syntyneiden ikäluokan ensimmäisestä maaottelusta tuli voitto, mutta Saksa piinasi Suomea loppuun asti. Ottelussa nähtiin peräti 15 maalia, loppuluvut olivat 8-7.

- Oli tosi vaativa peli. Saksa oli erinomainen, paineisti pienessä kaukalossa kovaa, Laine summasi.

- Ei ollut ihan optimilähtö, mutta ottelun sisältä löytyi aika hienoja tarinoita. Vaikean alun jälkeen aloimme dominoida peliä ja pääsimme kolmanteen erään kahden maalin johdossa. Sitten laskimme irti, kaveri teki kolme maalia ja siirtyi johtoon. Se, miten tämän jälkeen kokosimme itsemme, kertoo, että joukkueessa on luonnetta, ja sitä tarvitsemme.

Perjantaina Suomella oli kaukalossa ns. Sininen joukkue. Lauantain peliin miehet vaihtuvat, Leijona-debyyttinsä tekee ns. Valkoisen joukkueen pelaajat.

Valkoisen joukkueen pelaajat seurasivat perjantai-illan kamppailua katsomosta. Mitä toivot pelaajien pohtineen peliä katsoessaan?
- Toivottavasti he kiinnittivät huomiota siihen, millainen tempo pelissä on ja miten kovaa tilanteisiin pitää mennä. On muistettava, mitä kiekollinen ratkaisu näissä peleissä merkitsee. Jos väärässä paikassa hukkaa kiekon tai yrittää kärkiveiviä, sillä on seurauksia. Huomenna pitää olla tosi valmis pelaamaan, Laine korosti.

Alle 16-vuotiaiden poikien Saksa-maaotteluiden sarjan toinen osaottelu käynnistyy lauantaina Vierumäen jäähallissa kello 16:00. Ottelusta on suora lähetys Leijonien verkkopalvelussa.

Perjantain avausottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Saksa-otteluiden tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä - Ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot
Leijonien verkkopalvelu tarjoaa kaikista viikonlopun Saksa-otteluista suoran verkkolähetyksen
• Perjantain ottelun videotallenne löytyy täältä