torstai, 29 joulukuu 2016 15:31

U16: Maalivahti Taposen erilainen turnaus - Sittenkin Leijonien maalille!

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Roope Taponen vartioi Suomen maalia keskiviikon Slovakia-ottelun päätöserässä. Roope Taponen vartioi Suomen maalia keskiviikon Slovakia-ottelun päätöserässä. Pasi Mennander

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueen maalivahdin Roope Taposen kohdalla neljän maan turnauksen alku ei sujunut aivan perinteisen kaavan mukaisesti.

Roope sai kutsun turnaustapahtumaan ja oli paikalla, kun joukkue kokoontui Riihimäellä tapaninpäivän aamuna. Roope joutui kuitenkin jättämään turnauksen ensimmäisen jääharjoituksen kesken sairastumisen takia. Joukkueen lääkäri Panu Uusalo teki nopean ja oikean ratkaisun Roopen lähettämisestä kotiin, ja niin Roope matkustikin maanantaina puolen päivän aikaan kotiin Nummelaan.

Roopen olo alkoi kohentua tiistaina iltapäivällä. Samaan aikaan Roopen tilalle tullut maalivahti Sebastian Katajainen sairastui Riihimäellä ja joutui jättämään tapahtuman kesken.

Maalivahtivalmentaja Toni Pasuri soitti samana iltana Roopelle ja kyseli tämän vointia. Roope kertoi olevansa täydessä pelikunnossa ja matkusti takaisin Riihimäelle keskiviikkoaamuna.

Roope hyppäsi torjuntatöihin keskiviikkoillan Slovakia-ottelun kolmanteen erään, ja piti maalinsa puhtaana. Hän on pelaava maalivahti myös turnauksen päätösottelussa Saksaa vastaan.

Rauhallista maalivahtia eivät ylimääräiset kiemurat juuri hetkauta.

- Sairastumisen takia tuli tietysti ylimääräistä matkustamista, mutta onneksi Riihimäki-Nummela -välimatka on suhteellisen lyhyt, Roope toteaa.

- Pääasia on se, että pääsin vielä mukaan turnaukseen pelaamaan tasokkaita maaotteluita. Maajoukkuetapahtumiin osallistuminen on itsestään selvyys aina, kun kutsu käy, Roope painottaa.

Suomi kohtaa alle 16-vuotiaiden poikien kotiturnauksen päätöspelissä Saksan. Ottelu alkaa Riihimäen jäähallissa kello 16:30. Ottelun voittaja on koko turnauksen voittaja.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Suomen joukkue U16:n kotiturnauksessa