perjantai, 10 huhtikuu 2015 21:40

U16 otteluraportti: Vaisu turnausavaus - ”Kuin laiva täynnä reikiä - Huomenna se seilaa taas ilman ongelmia!”

Kirjoittanut Mikko Palsola
Matkalla otteluun Suomen joukkue pysähtyi valokuvaan. Matkalla otteluun Suomen joukkue pysähtyi valokuvaan. Mikko Palsola

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Venäjällä pelattavan neljän maan turnauksen perjantaina vaisusti. Isäntämaa kukisti Suomen selkein luvuin 6-0.

Päävalmentaja Juuso Nieminen kuvasi ottelua seuraavasti:
- Olimme kuin reikiä täynnä oleva laiva, jossa pyrimme tilkitsemään vuotoja, mutta tuntui siltä, että uusia tuli vaikka kuinka yritettiin paikata.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta selkeästi oli havaittavissa huolimattomuutta etenkin syöttöpelin osalta.

Venäjä pääsi neljän minuutin kohdalla tekemään ensimmäisen maalin Suomen puolustuspelivirheestä ja kuuden minuutin kohdalla syntyi 2-0 läpiajosta. Loppuerä pelattiin tasaisissa merkeissä Venäjän lievässä hallinnassa.

Toiseen erään Leijonat tulivat sisuuntuneina ja erä olikin tasainen. Takaa-ajoasemassa joukkueen peruspelaaminen ei kuitenkaan toiminut ja joukkueen vahvuus, tiivis viisikkopelaaminen, ei toteutunut. Välimatkat pelaajien välillä kasvoivat ja Venäjä pääsi sitä kautta syötönkatkoihin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Maalivahti Lassi Lehtinen piti kuitenkin torjunnoillaan Suomen mukana pelissä.

Leijonat hakivat kavennusmaalia ja saivatkin aikaiseksi muutaman maalipaikan, mutta tällä kertaa kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Toiselle erätauolle mentiin siis Venäjän 2-0-johdossa.

Kolmannen erän alussa Venäjä teki 3-0 ylivoimalla ja sen jälkeen Pikkuleijonien pelistä hävisi viimeinen puristus. Samat asiat - huolimattomuus syöttämisessä ja kova tarve saada kavennusmaali aikaiseksi - avasivat Leijonien puolustuspelaamista ja Venäjä pääsi lopulta iskemään kolme maalia erän viimeisellä kymmenellä minuutilla. Näin Suomi hävisi ottelun 6-0.

Nyt laiva on nostettu telakalle korjattavaksi ja huomenna se seilaa taas ilman isompia ongelmia eteenpäin. Lauantaina vastaan tulee Ruotsi kello 18:00 alkavassa ottelussa ja on varmaa, että ottelusta tulee todella kiihkeä. Ruotsi nimittäin hävisi oman ottelunsa illalla Tshekille 0-2.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta