sunnuntai, 08 helmikuu 2015 23:17

U16: Otteluraportti Riihimäen ihmeestä - ”Peli, luonne, luistelu!”

Kirjoittanut Mikko Palsola
... ja tilanne 5-5! ... ja tilanne 5-5! Pasi Mennander

Riihimäellä pelattiin sunnuntaina ottelu, joka hakee vertaistaan suomalaisen juniorijääkiekon historiassa. Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue oli kolmannessa erässä häviöllä Ruotsille maalein 0-5, mutta voitti ottelun 6-5. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti joukkueen sisältä!

Eilisen Venäjä-voiton jälkeen alle 16-vuotiaiden maajoukkue oli valmiina heti pelin alusta lähtien. Leijonat hallitsivat ottelun alkua ja saivat aikaiseksi muutaman maalipaikan.

Ruotsi rankaisi käytännössä ensimmäisestä paikastaan, kun Leijonat menettivät kiekon omalla alueella. Peliä oli Ruotsin avausmaalin syntyessä pelattu 5.49.

Leijonat jatkoivat painostamista ja saivatkin 5-3-ylivoimatilanteen. Ylivoima oli kuitenkin tehotonta ja kun ensimmäinen jäähy päättyi, karkasi ruotsalaishyökkääjä läpiajoon ja tilanne oli 0-2. Minuutti tästä ja kiekko oli jälleen Suomen maalissa hienon laukauksen jälkeen. Tilanteiden osalta erä oli tasainen, vaikka Ruotsi johtikin peliä selvästi.

Toisessa erässä Leijonat ottivat koko pelin haltuun ja pystyivät luomaan tukun maalipaikkoja, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Ajassa 37.40 Ruotsi sai erän toisen paikan ja irtokiekosta menivät 0-4-johtoon. Maalipaikat olivat kahden erän jälkeen Suomi 8 Ruotsi 5.

 

Tästä lähti takaa-ajo - 1-5! Alla Linus Nyman, päällä Eero Teräväinen.

Tavoitteena voittaa kolmas erä

Päävalmentaja Juuso Nieminen loi erätauolla uskoa joukkueeseen ja joukkueen tavoite oli voittaa kolmas erä. Joukkue oli pelannut siihen mennessä hyvän pelin ja nyt ei saanut luovuttaa.

Erä alkoi kovalla mylläkällä Ruotsin päässä, mutta edelleen maali sai odottaa. Ruotsi puolestaan siirtyi ajassa 44.55 jo 5-0-johtoon, mutta Leijona ei luovuttanut vaan hyvä peli ilme säilyi edelleen.

Vain minuutti Ruotsin maalista Linus Nyman avasi Leijonien maalihanat. Joni Ikosen päätysyötöstä Linus latasi kiekon ensimmäisen kerran Ruotsin maaliin.

 

2-5, pleksiä vasten maalintekijä Joni Ikonen.

Joni Kerkkänen 3-5!

Linus Nyman 4-5!

Joni Ikonen tästä 5-5!

 

Leijonat saivat maalista virtaa ja viimeinen 10 minuuttia on suomalaista kiekkohistoriaa. 50.04 Joni Ikonen 2-5, 51.02 Joel Kerkkänen 3-5, 52.22 Linus Nyman 4-5. Olisiko mahdollista, että 2003 MM-kisojen tappio voitaisiin kuitata? 56.59 Joni Ikonen tasoitti ottelun 5-5:een. Ruotsin peli oli aivan sekaisin, Leijonat myllyttivät ja voittomaali roikkui ilmassa.

Otteluajassa 59.13 Riihimäen jäähallin katto oli revetä liitoksistaan, kun Linus Nyman löi kiekon maaliin ylivoimalla ja Suomi siirtyi 6-5-johtoon. Viimeisen minuutin Leijonat pelasivat fiksusti, eikä Ruotsi ollut lähelläkään maalia.

 

Linus Nyman 6-5! Nyt juhlitaan!

 

Kolmen maalin tekijä ja Suomen parhaana palkittu Linus Nyman totesi pelin jälkeen, että kun ei anna periksi, voi aina olla mahdollisuus voittaa ja tehdä jotain hienoa.

Perjantain aneemisesta pelaamisesta sunnuntain huikeaan kolmanteen erään joukkue kulki tien, minkä se muistaa varmasti pitkään. Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi pelin jälkeen, että pelattiin sitkeästi ja pelissä oli hyvä tasapaino koko ajan.
- Ruotsin maalit tulivat Leijonien lipsauksista ja pelillisesti parempi joukkue voitti, Nieminen päätti.

Takana on huikea viikko ja yksi tarina on taas syntynyt.

PELI: kokonaiskuva on hyvä
LUONNE: tämän joukkueen vahvuus, yhdessä vaikka läpi harmaan kiven
LUISTELU: niin jäi ruotsinpoika jalkoihin

Huhtikuussa joukkue matkustaa Venäjälle ja kohtaa uudestaan samat joukkueet kuin tällä viikolla Suomessa.

 

 

Etsi sivustolta