lauantai, 09 tammikuu 2016 22:05

Tyttöleijonien päävalmentaja Risku: ”Kaikki eväät kaataa Ruotsi maanantaina!”

Kirjoittanut
Suomen Kiia Nousiainen ja Sveitsin Tess Allemann taistelivat kiekosta lauantaina. Suomen Kiia Nousiainen ja Sveitsin Tess Allemann taistelivat kiekosta lauantaina. Francois Laplante/HHOF-IIHF Images

Tyttöleijonat pelaa MM-kisojen alkulohkon päätöspelinsä maanantaina. Lähtökohdat ovat selkeät - paikka neljännesfinaaleissa vaatii voiton Ruotsista.

- Meillä on kaikki eväät kaataa Ruotsi maanantaina. Joukkueemme nostaa vielä tasoaan, päävalmentaja Jari Risku sanoi lauantain tappiollisen Sveitsi-pelin jälkeen.

Perjantain avauspelissä Suomi voitti Ranskan peräti 11-1, mutta lauantaina Sveitsi tukki Tyttöleijonien maalihanat ja voitti 2-0.

- Meillä oli tiedossa, että Sveitsi puolustaa hyvin. Tiesimme, miten heidän puolustuksensa murretaan, mutta hyökkäysvauhtimme ei ollut vaadittavalla tasolla. Vähän oli puskemista, rentous puuttui kiekollisesta pelaamisesta. Merkkejä oli, mutta vähän jäi piippuun, Risku summasi.

- Joukkue oli pelin jälkeen päättäväinen. Tänään olivat hartiat lukossa, mutta kyllä ne auki saadaan ja eteenpäin mennään. Nyt energiatankit täyteen, Ruotsi on meille tuttu vastustaja.

Suomen tappio Sveitsille teki alkulohkon arvioinnin hankalaksi. Jos Suomi voittaa maanantaina Ruotsin ja Sveitsi kaataa Ranskan, Suomi, Ruotsi ja Sveitsi ovat lopputaulukossa tasapisteissä. Silloin lasketaan maalieroja ja numerot kertovat, mitkä kaksi joukkuetta jatkavat neljännesfinaaleihin - ja sen kolmannen kohtalona on karsintasarja.

Ottelu Suomi-Ruotsi alkaa maanantaina kello 19:00 Suomen aikaa.

MM-kisojen ohjelma ja tulokset