lauantai, 09 tammikuu 2016 00:09

MM-kapteeni Säkkinen: ”Hyvä fokus päällä - Upea jengi koossa!”

Kirjoittanut
Sara Säkkinen (oik.) taisteli kiekosta Ranskan Mia Väänäsen kanssa. Sara Säkkinen (oik.) taisteli kiekosta Ranskan Mia Väänäsen kanssa. Francois Laplante/HHOF-IIHF Images

Tyttöleijonien kapteenin Sara Säkkisen mukaan Ranska-ottelu antoi toivotun alun MM-turnaukselle. Pelaajat saivat aimo annoksen itseluottamusta, jota tarvitaan, kun vastukset kovenevat.

- On tosi hienoa, että koko joukkue saa onnistumisia. Meillä on upea jengi koossa, kaikki hienoja persoonia ja fiilis on hyvä, Säkkinen sanoi maalein 11-1 päättyneen ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi suomalaisittain hieman hermostuneesti, mutta pian painopiste siirtyi täysin Ranskan päätyyn. Alkujännitys karisi lopullisesti, kun vastustajan maaliverkko alkoi heilua. Säkkinen pohjusti syötöillään peräti neljä osumaa.

- Ennen peliä kopissa ei näkynyt hermostuneisuutta. Siellä oltiin hyvin keskittyneitä ja hyvä fokus päällä. Ja kun peli saatiin käyntiin, purkautui jännityskin.

Pian Ranska-pelin jälkeen aloitettiin valmistautuminen lauantain Sveitsi-otteluun. Edessä on astetta kovempi vastus.

- Peli alkaa jo kello 12, joten lihashuollot, tankkaukset ja levot pitää hoitaa hyvin. Aikainen alkamisaika ei ole ongelma, olimme tänäänkin hereillä.

Suomen kaikki alkulohko-ottelut alkavat kello 12:00 Kanadan aikaa. Suomessa kello on silloin 19:00. Lauantaina vastaan asettuu Sveitsi ja maanantaina alkulohkon päätöspelissä Ruotsi. Koko turnauksen otteluohjelman löydät täältä.