perjantai, 01 maaliskuu 2019 09:19

Vuodesta 1990 lähtien Pohjola-leirillä mukana ollut Sanni Hult kertoo mitkä asiat leirillä ovat muuttuneet vuosien saatossa

Kirjoittanut
Sanni Hult Sanni Hult

Jääkiekkoliiton maajoukkue- ja koulutussihteeri Sanni Hultille tämän vuoden Pohjola-leiri on jo kolmaskymmenes, joten hän on oikea henkilö kertomaan, miten leiri on muuttunut vuosien varrella.

-Ihan alussa leirillä olivat aluejoukkueet, ja pelejä oli puolet enemmän kuin nykyään, sillä kaikki pelasivat kaikkia vastaan. Leiri kesti silloin viikon ja pelejä pelattiin aamusta iltaan.

Leiri on pidetty Hultin aikaan aina Vierumäellä. Muutoksista voi mainita senkin, että ennen kaukaloita oli vain yksi nykyisen kahden sijaan. Myös henkilökuntaa oli huomattavasti vähemmän kuin nyt.

-Yksi työntekijä oli täällä ainoastaan pelejä varten ja hän toimi yksin toimitsijana, piti yksin piti pöytäkirjaa, käytti kelloa ja kuulutti. Kun hän meni syömään, minä menin tuuraamaan. Ilman mitään kokemusta käytin kelloa ja tein muita toimitsijan töitä.

Maailman muuttuminen on heijastunut myös Pohjola-leiriin.

-Teknologia on kehittynyt huimasti. Aiemminhan ei ollut tietenkään mitään sähköisiä pöytäkirjoja, kaikki kirjoitettiin käsin. Joskus saatettiin yrittää kirjoittaa kirjoituskoneella, että saataisiin käsialasta paremmin selvää, Hult naurahtaa.

-Kun ei ollut kännyköitä, meillä oli leiritoimistossa yksi puhelin, johon vanhemmat pystyivät soittamaan pojille ja pojat kotiin.

Hultille tulee mieleen vielä yksi asia, mikä oli ennen erilaista kuin nyt.

-Jatkoon valitut pelaajat jäivät leirille vielä päivän pidemmäksi aikaa kun muut. Ja jatkoon päässeethän valitaan vasta ihan leirin lopussa, Hult muistelee epäilemättä perheiden aikatauluihin vaikuttaneita tilanteita.

-Silloin oli leiritoimistossa kiireistä, kun pojat jonottivat puhelimeen kertoakseen kotiin, että eivät tulekaan vielä tänään joukkuebussilla kotiin vaan jäävätkin vielä leirille.

Alla olevalla videolla Hult pohtii mm. sitä, ovatko nuoret muuttuneet vuosien varrella.

 

Olet nyt

Lisää Pohjola-leirin 2019 uutisia

Pohjola-leiri 2019

Pohjola-leiri vuosi vuodelta 

Etsi sivustolta