keskiviikko, 10 lokakuu 2018 13:11

Puolustaja Nelli Laitinen: Lähestyvät MM-kotikisat näkyvät Naisleijonissa - "Kaikki haluavat tehdä asiat viimeisen päälle"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Nelli Laitinen toimi Tyttöleijonien kapteenina lokakuun alussa pelatussa Kuortane Cupissa. Nelli Laitinen toimi Tyttöleijonien kapteenina lokakuun alussa pelatussa Kuortane Cupissa. Pasi Mennander

Espoon Bluesin takalinjoilla luutiva 16-vuotias Nelli Laitinen on asettanut tälle kaudelle selkeät tavoitteet. Myös joukkueella on ainoastaan yksi tavoite Naisten Liigassa.

- Mestaruus on Bluesin kanssa tavoitteena, totesi Laitinen päättäväisesti.

Laitinen toivoo, että pääsee pelaamaan kauden aikana paljon tiukkoja ja kovia pelejä, joissa saa myös omaa pelaamistaan kehitettyä.

- Toivon saavani nimenomaan monipuolistettua lajitaitoja kauden aikana, kiekolliseksi puolustajaksi itseään kuvaileva Laitinen mietti.

Laitinen mainitsee myös peliälyn omaksi vahvuudekseen. Pikkutyttönä poikien kanssa pelatessa Laitinen aloitti hyökkääjänä, mutta puolustajaksi siirtämisen jälkeen pelipaikka on pysynyt.
 


 

Espoolaispuolustaja on ehtinyt päästä pelaamaan myös Naisleijonissa. Hän oli mukana elokuussa pelatussa Tshekin-turnauksessa, josta naiset nappasivat puhtaalla pelillä turnausvoiton.

Laitisen mielestä joukkueessa on tekemisen meininki ja lähestyvät MM-kotikisat näkyvät jo selvästi.

- Mun mielestä joukkuehenki on jo nyt yhtenäinen. Just tuntee sen, että kaikilla on selkeät tavoitteet ja haluaa tehdä asiat viimeisen päälle, Laitinen pohdiskeli.

Nuorelle puolustajalle kovat kansainväliset pelit naisissa on loistava paikka oppia ja päästä testaamaan oma tasoaan kovissa väännöissä.

- Se on kyllä hyvä, että näkee sen tason, missä se eurooppalainen huippu menee, että näkee oman tason heihin verrattuna.
 


 

Teemu Selänteen ja Jenni Hiirikosken omiksi esikuvikseen mainitseva Laitinen toivoo, että MM-kotikisojen noste näkyisi jo kauden aikana ja yleisö löytäisi tiensä halleihin katsomaan Naisten Liigan otteluita.

Laitinen on asettanut itselleen tavoitteeksi päästä keväällä edustamaan Suomea MM-kisoihin ja kaikki tekeminen arjessa tähtää siihen.

- Totta kai se olisi hienoa päästä siihen kotikisajoukkueeseen. Siihen tähdätään ja sitä varten treenataan. Hyvä kausi ja hyvät pleijarit Bluesin kanssa ensin alle, päättäväinen puolustaja totesi.

Nelli Laitisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisleijonien uutisotsikot
Tyttöleijonien uutisotsikot
Bluesin joukkuekortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan uutisotsikot

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia