tiistai, 11 joulukuu 2018 21:35

Japani taisteli voiton Naisleijonista

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
Japani taisteli voiton Naisleijonista Pasi Mennander

Naisleijonat aloitti kotimaan turnauksen Vierumäellä Japania vastaan. 

Japani esitti vahvaa peliä ja tarjosi vakuuttavan vastuksen Suomelle. Ottelun avauserä oli Naisleijonille vaikea ja Japani iski kiekon kahdesti Suomen maaliin Naisleijonien virheiden seurauksena. Ensin Japani karkasi läpiajoon kiekon riistosta hyökkäyssiniviivalla ja iski vastustamattomasti ottelun avausmaalin. Erän lopulla Naisleijonille sattui kiekon menetys oman maalin takana ja Japani kuittasi tylysti avopaikasta 2-0 johtoon.

Toiseen erään Naisleijonat kokosi rivinsä ja pelin hallinta siirtyi lähes tyystin Suomelle. Ronja Savolainen avasi Suomen maalihanat ylivoimalla tarkalla laukauksella maalin yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Suomi haki tasoitusta, mutta Japani puolusti sitkeästi tiiviillä viisikkopelillä ja tukki maalinedustan hyvin. Naisleijonien kiri palkittiin, kun Linnea Melotindos survoi väkisin kiekon Japanin maaliin. Ottelun lopussa Naisleijonille tarjottiin vielä ylivoimamahdollisuus, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Jatkoajalla Suomi haki rohkeasti mutta tehoitta voittomaalia, Japani kuitenkin iski ottelun ratkaisumaalin kulmalle pompanneesta irtokiekosta.

Suomen parhaana palkittiin Jenni Hiirikoski.

JPN-FIN 3-2 ja. (2-0, 0-1, 0-1, 1-0)

Suomen maalintekijät:

2-1 Ronja Savolainen (Jenni Hiirikoski, Michelle Karvinen)
2-2 Linnea Melotindos (Linda Välimäki, Emilia Vesa) 

Torjunnat:
Jenna Silvonen 4+6+9+3=22
Nana Fujimoto 8+5+0=13 (vaihto 32:03)
Mai Kondo 0+3+8+3=14

Turnaus jatkuu Naisleijonien osalta torstaina 13.12.2018 ottelulla Ruotsia vastaan. Ottelu pelataan Hakametsän jäähallissa Tampereella klo 12:00 alkaen. Ruotsi-ottelu ja loput tämän viikon ottelut ovat osa naisten Euro Hockey Touria.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
 

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.
 

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia