sunnuntai, 06 tammikuu 2013 02:49

Naisleijonat jäähyillen tappioon Kanadalaisille

Kirjoittanut Riikka Välilä

Naisleijonien toinen peli Meco cupissa Saksan Füssenissä päättyi tappioon 2-0 Kanadan U22 joukkueelle.

Ensimmäinen erä oli hyvin rikkonainen johtuen lukuisista jäähyistä, Suomella oli neljä ja Kanadalla kaksi jäähyä. Kanada hallitsi peliä suvereenisti, mutta Noora Räty Suomen maalissa venyi muutamaan otteeseen loisto suorituksiin. Erän loppua kohti Naisleijonat pääsi peliin hiukan paremmin mukaan ja sai luotua hyvän maalintekopaikan Karoliina Rantamäen ja Marjo Voutilaisen toimesta.

Toista erää ei ollut ehditty pelata kuin puoli minuuttia ja taas oli suomalaispelaaja jäähyllä. Tätä paikkaa Kanada ei enää hukannut vaan pisti kiekon vastustamattomasti Suomen maaliin. Kanada pääsi pyörittämään ylivoimaa toistamiseen erän puolivälissä, mutta ajoittain tasakentällisinkin pelatessa Kanadalaiset hallitsivat peliä lähes kuin ylivoimalla pelaten. Pyörityksen päätteeksi Kanadalaiset tekivät toisen maalin harmittavasti aivan erän lopussa.

Kolmas erä jatkui Kanadalaisten komennossa. Naisleijonat pääsivät pelaamaan ylivoimaa erän puolivälissä, mutta edes tällöin ei pystytty antamaan painetta nuorille kanadalaisille.

Suomen joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski harmitteli joukkueen vaisua peliä. – Sorruttiin jäähyihin ja Kanada pääsi ylivoimien kautta hallitsemaan peliä. Ei pystytty paineistamaan Kanadalaisia vaan päästettiin ne liian helpolla. Noora (Räty) otti muutaman hienon kopin, niin luvut säilyivät kohtuullisina, totesi kapteeni Hiirikoski.

Suomen parhaana palkittiin joka toista vaihtoa ahkeroinut vauhtikone Karoliina Rantamäki.

Naisleijonien pelit jatkuvat pronssiottelussa Saksaa vastaan huomenna sunnuntaina. Meco cupin loppuottelussa kohtaavat Kanada ja Venäjä.

Suomen kentälliset:

Räty (Räisänen)

Rantamäki-Voutilainen-Hovi
Hiirikoski-Lindstedt

Rajahuhta-Tuominen M-Tuominen S
Hallvar-Villilä

Tuomanen-Saarimäki-Mäkinen
Koivisto-Stoltenberg

Välimäki-Kärnä
Tarvainen-Jalosuo

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia