sunnuntai, 16 joulukuu 2012 20:26

Naisleijonat päättivät neljän maan turnauksen voittoon

Kirjoittanut Riikka Välilä

Naisleijonat päättivät Örebron neljän maan turnauksen voittoon, kun Ruotsi kaatui viimeisessä pelissä maalein 3-1.

Joukkueenjohtajan otteluraportti: SWE-FIN 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Suomen naisten maajoukkue voitti neljän maan turnauksen viimeisessä pelissä Ruotsin 1-3 ja sijoittui koko turnauksessa toiseksi. Turnauksen voitti Venäjä.

Suomi näytti pelin tahdin alusta lähtien ja hallitsi peliä jokaisella neljällä kentällisellään. Suomen ensimmäisen maalin teki ykköskentän konkari Karoliina Rantamäki Michelle Karvisen hienosta esityöstä. Suomen toisesta maalista vastasi Tiina Saarimäki, joka sai kiekon muistoksi ensimmäisen maajoukkuemaalinsa merkiksi. Naisleijonilla oli lukuisia muitakin hyviä maalipaikkoja, joista paras oli Susanna Tapanin läpiajo erän puolivälissä.

Toinen erä oli maaliton, tosin parivaljakko Karvinen Rantamäki järjesti kiekon kertaalleen Ruotsin maaliin, mutta tätä maalia ei hyväksytty. Karvisella oli toinen hyvä maalintekopaikka Saija Tarkin upean syötön vapauttaessa hänet läpiajoon.

Kolmannessa erässä Naisleijonat rupesi varmistelemaan voittoa ja peli meni varovaiseksi. Ruotsi pääsi kaventamaan 2-1:een, kun erää oli kuusi minuuttia jäljellä. Erän lopussa Ruotsi yritti vielä tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Rantamäki ratkaisi pelin vetämllä kiekon keskialueelta Ruotsin tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Mika Pieniniemi oli tyytyväinen voittoon ja etenkin tapaan millä se saatiin. -Tämä oli paras peli joukkueelta minun valmennuksessani, totesi Pieniniemi. Samoilla linjoilla oli turnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Jenni Hiirikoski. -Pelasimme joukkueena hyvin ja tietysti turnaus on hieno päättää voittoon, kertoi Hiirikoski.

Suomen maalit:

1-1 Rantamäki (Karvinen)
1-2 Saarimäki (Tuomanen, Mäkinen)
1-3 Rantamäki

Suomen kentälliset:

Räisänen (Ranne)

Rantamäki-Voutilainen-Karvinen
Hiirikoski-Lindstedt

Hovi-Välimäki-Tapani
Tarkki-Terho

Rajahuhta-Tuominen-Kärnä
Villilä-Mertanen

Mäkinen-Saarimäki-Tuomanen
Hallvar-Huhtamäki

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia