torstai, 11 marraskuu 2010 11:51

Jalonen ylistää Peltosta: Esimerkillinen johtaja

Kirjoittanut

Ville Peltonen

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei säästele sanojaan arvioidessaan tänään 250. A-maaottelunsa pelaavaa Ville Peltosta.


- Villen merkitys joukkueelle on suuri. Kentällä hän on johtaja ennen kaikkea omalla esimerkillään, siinä miten hän toteuttaa joukkueen pelitapaa ja pelaa paineen alla. Lisäksi hän kykenee ratkaisemaan pelejä, Jalonen sanoo.

- Ville on esimerkillisen jämpti myös kentän ulkopuolella, hän laittaa itsensä likoon päivästä ja tapahtumasta toiseen. Se on iso asia ja tärkeä ominaisuus Leijonissa.

Peltonen, 37, pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa 4.11.1993, kun Suomi voitti Pforzheimissa Tshekin maalein 1-0. Ensimmäisen Leijona-maalinsa hän teki 19. joulukuuta 1993 Moskovassa pelatussa Suomi-Norja -ottelussa, jonka Suomi voitti 5-0.

Peltonen on edustanut Suomea 13 MM-turnauksessa ja neljä kertaa olympialaisissa. Hän on tehnyt 78 maalia ja antanut 101 maalisyöttöä. A-maaotteluiden parhaiden pistemiesten tilastossa Peltonen on sijalla kaksi, edellään vain Raimo Helminen, jonka pelinumero 14 jäädytetään tänä iltana.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia