maanantai, 11 marraskuu 2019 09:03

A-maajoukkuedebytantti Mikko Niemelä: "Upeaa päästä mukaan – itseltäni ihan jämäkkä peli"

Kirjoittanut Sari Luhanka
A-maajoukkuedebytantti Mikko Niemelä: "Upeaa päästä mukaan – itseltäni ihan jämäkkä peli" Matti Nenonen

Tämän vuoden Karjala-turnauksessa Leijonien joukkueessa pelasi 13 viime kevään maailmanmestaria, mutta mukaan mahtui myös ensikertalainen, Kärppien kasvatti ja nytkin Kärppien liigajoukkueessa pelaava puolustaja Mikko Niemelä.

Näin uransa ensimmäiset kaksi A-maaottelua pelannut Niemelä kommentoi omaa suoritustaan sunnuntain Tshekki-pelin jälkeen:

- Ihan hyvin meni omasta mielestä, omaa peliä lähdin pelaamaan omilla vahvuuksilla eli sellaista tarkkaa ja tiukkaa puolustuspeliä ja liikkuvaa pelaamista. Tänään varsinkin mielestäni ihan jämäkkä peli.

Niemelän aiemmat kokemukset Leijona-paidasta ovat kymmenen vuoden takaa, jolloin hänelle kertyi seitsemän peliä nuorten maajoukkueessa (U20). Paluu leijonapaitaan oli mieluisa.

- Upea homma ja suuri kunnia päästä mukaan. Aika samanlaistahan tämä on kuin nuorissakin, ihan hauskaa kokoontua yhteen tämmöiseen tiukkaan viikon rutistukseen. Porukastahan on nyt osa maailmalla, ja ehkä useampi täältä kotoisesta sarjasta. Hieno haaste joukkueelle saada porukka tiiviiksi. Ja aika erilaistahan tämä on kuin mihin seurajoukkueessa on tottunut. Ehdottomasti kiinnostaa myös jatko maajoukkueessa, jos vain mukaan valitaan.

Millainen vastustaja Ruotsi oli?

- Ruotsi oli kyllä liikkuva ja aggressiivinen joukkue ja tuli kovasti päälle. Siellä piti olla hereillä ja pitää pää ylhäällä koko ajan, haastoivat kovasti kamppailuun.

Mikko Niemelä pelasi Karjala-turnauksessa kaksi ottelua, lauantain Tshekki-pelin ja sunnuntain Ruotsi-ottelun, jossa peliaikaa kertyi 12:33. Pisteitä ei nelosketjun pakille vielä kertynyt, myös +/- tilasto jäi nollille.

- Katso Mikko Niemelän pelaajakortti

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta