sunnuntai, 10 marraskuu 2019 21:07

Jukka Jalonen summasi Leijonien otteet – maalivahdit saivat erityiskiitosta

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Jukka Jalonen summasi Leijonien otteet – maalivahdit saivat erityiskiitosta Matti Nenonen

Taisto on tauonnut ja Hartwall Arena hiljentynyt, kun vuoden 2019 Karjala-turnaus on saatu päätökseen. 

Suomi sijoittui kotiturnauksessaan toiseksi seitsemällä pisteellä, häviten Tshekille vain pisteen verran. Sunnuntai-illan ottelusta rakasta länsinaapuria, Ruotsia, vastaan ei draamaa puuttunut ja varsinkin tuomarityöskentely kuumensi hieman tunteita. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli joukkueensa otteisiin kuitenkin tyytyväinen tiukan 2-1-voiton jälkeen. 
 
– Tokassa erässä jostain syystä hävittiin käytännössä kaikki aloitukset ja sen takia jouduttiin puolustamaan. Hyvää joukkuetta vastaan, kun vastustajalla on kiekko, niin sen takaisin saaminen on aika haastavaa. Että oli kyllä kova paine meillä omassa päässä ja jäätiin sen takia aika telineisiin siinä. Onneksi kuitenkin Harri Säteri oli mies paikallaan siinä tokassa erässä ja piti meidät johtoasemassa. Kolmas erä oli sitten kovaa taistoa ja tasaista vääntämistä, niin kuin nää pelit tuppaa aina olemaan. Totta kai olen tyytyväinen voittoon, eilen lipsahti lopussa mutta tänään pystyttiin pysymään johtoasemassa ja ollaan siihen tyytyväisiä, Jalonen kertaa isänpäivän klassikko-ottelua.
 
Karjala-turnaus aloittaa perinteisesti A-maajoukkueen kauden ja hallitsevan maailmanmestarin uudelle kaudelle saatiinkin Jalosen mukaan oikein hyvä startti. 
 
– Ja koko turnausta kun miettii, niin hyvä startti kaudelle saatiin. Nähtiin kuitenkin tässä taas muutamia uusia pelaajia ja näitä jotka olivat jo viime keväänä mukana. Tiedetään taas missä mennään, sekä yksilö-, että joukkuetasolla. Ihan hyvä fiilinki tässä on, jos niin voi sanoa.
 
Erityisesti Suomen veräjänvartijakaksikko Harri Säteri ja Jussi Olkinuora saivat kiitosta leijonaluotsilta.
 
– Maalivahdit olivat erittäin hyviä. Mutta kyllä nuo molemmat uudet kaverit, Petteri Nikkilä ja Mikko Niemelä tulivat hyvin kansainvälisiin peleihin, varsinkin Nikkilä oli aika jämäkkä koko ajan, pelasi hyvällä itseluottamuksella ja oli vahva kaksinkamppailuissa. Että oli kyllä hyvä sisääntulo, Jalonen päättää.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta