sunnuntai, 10 marraskuu 2019 18:59

Jääkiekkoisä yllätettiin täysin: "Tämä menee hienojen jääkiekkohetkien kärkipäähän"

Kirjoittanut Terhi Varjonen
Kiekonpudottajat kuvassa keskellä: Alex, Janne ja Leo Tuominen. Kiekonpudottajat kuvassa keskellä: Alex, Janne ja Leo Tuominen. Mika Kylmäniemi

Janne, Jenni, Alex ja Leo Tuominen Lohjalta kokivat jääkiekkohistoriansa hienoimpiin lukeutuvan päivän Suomi-Ruotsi -maaottelussa Hartwall Arenalla. Janne sai kunnian olla IS Liigapörssin ja Jääkiekkoliiton yhdessä palkitsema jääkiekkoisä.

Hän pääsi tiputtamaan aloituskiekon maaottelun alkajaisiksi. Mukana olivat 9-vuotias Alex ja 6-vuotias Leo.

- Oli kyllä ihan mahtava hetki, ja oli hienoa saada duunata se yhdessä kundien kanssa, kertoo Janne.

IS Liigapörssi ja Jääkiekoliitto hakivat ehdotuksia sopivista jääkiekkoisistä, joista yksi palkittaisiin hienolla päivällä Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Jannen vaimo Jenni ei epäröinyt ilmoittaa miestään mukaan kisaan.

- Janne on ihan henkeen ja vereen jääkiekkoisä. Hän on opettanut meidän koko perheen tähän jääkiekkoon. Hän elää ja hengittää kiekkoa, sanoo Jenni.

Janne on aktiivisesti mukana Harjun Kiekko -seurassa valmentajana ja hän opastaa ja opettaa omien poikien lisäksi monia muitakin lapsia jääkiekon saloihin.

Jenni pystyi pitämään hienon päivän kuviot täysin salassa Jannelta.

- Aamulla tulin sieltä kiekkokoulusta ja käytiin juomassa kakkukahvit vanhempien ja appivanhempien luona. Sitten lähdettiin tänne, muistelee Janne.

Aloituskiekon tiputtamisen lisäksi perhe on päässyt tutustumaan turnauksen kulissien taakse. Janne sai myös oman nimikoidun pelipaidan, jossa on numero 28.

- Se on mun ensimmäinen pelinumero, minkä sain kun aloitin 7-vuotiaana jääkiekon, sanoo Janne.

Isänpäivä sai hienon kruunun ja nyt vielä toivotaan Suomen voittoa.

- Jääkiekko on antanut mulle paljon hienoja tilanteita ja muistoja, ja tämä menee hienojen jääkiekkohetkien kärkipäähän, kiteyttää Janne.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta