sunnuntai, 11 marraskuu 2018 23:40

Leijonien Teemu Kivihalme: "Nautin täällä kyllä joka minuutista"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leijonien Teemu Kivihalme: "Nautin täällä kyllä joka minuutista" Matti Nenonen

Yksi Karjala-turnauksen nuorista A-maajoukkueen ensikertalaisista oli Oulun Kärppien puolustaja Teemu Kivihalme. Suomen ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuuden omaava pakki kertoi nauttineensa maajoukkuekomennuksesta.

- Täällä on ollut hauskaa, on saanut tavata paljon uusia tyyppejä ja pelikavereita. Yritän vain imeä kaiken irti tästä kokemuksesta, nämä olivat kuitenkin ensimmäiset kyseiset turnauspelini ja nautin täällä kyllä joka minuutista, Kivihalme kertoi voitokkaan Ruotsi-ottelun jälkeen.

Karjala-turnauksen päätösottelu päättyi Suomen selviin 3-0-voittolukemiin, mutta länsinaapurin joukkue sai Kivihalmeelta myös kehuja.

- Oli todella nopeaa kiekkoa tänään. He olivat todella hyvä joukkue, liikuttivat kiekkoa nopeasti ja ovat kyllä loistavia luistelijoita. Osasin odottaakin heiltä juuri tuollaista peliä, kun tiesi että siellä on nopeita, hyviä luistelijoita.

Kolme ensimmäistä A-maaotteluaan kakkoskentässä Kärpistä tutun pakkiparinsa, Jani Hakanpään, kanssa luutinut puolustaja oli tyytyväinen Leijonien peli-ilmeeseen ja otteisiin myös kokonaisuutena.

- Minusta me pelasimme todella hyvin. Ensimmäisen pelin me aloitimme hieman turhan hitaasti, mutta petrasimme huimasti kahteen seuraavaan. Paransimme koko ajan joukkueena ja hitsaannuimme koko ajan paremmin yhteen, Kivihalme tuumasi.

Kivihalme edusti vielä junioreissa Yhdysvaltoja, mutta valitsi kuitenkin A-maajoukkuetasolla edustavansa Suomea. Kärppien puolustaja pelasi mielestään hyvän sekä ennen kaikkea nousujohteisen turnauksen.

- En oikein tiennyt mitä odottaa täällä. Mutta sen tiesin, että halusin näyttää pystyväni pelaamaan myös tällä tasolla ja parantaa otteitani. Suurin asia täällä oli kaikkeen tähän tottuminen, mutta pelasin mielestäni hyvin läpi koko turnauksen ja paransin omia otteitani mielestäni koko ajan.

23-vuotias puolustaja kertoo olleensa todella yllättynyt saadessaan kutsun mukaan kotiturnaukseen.

- Olin todella yllättynyt, mutta innoissani kun sain kutsun tänne. Valmennusjohdolta sain heti puhelun saatuani ohjeen pelata, niin kuin yleensä pelaan. Siksi minut tänne kai valittiinkin ja innoissani tänne tulinkin pelaamaan.

Minnesotassa, Yhdysvalloissa, syntynyt ja kasvanut Kivihalme puhuu äidinkielenään englantia suomen sijaan. Vaikka kesät tulikin vietettyä Suomessa ja pelattua Kärppien sekä Pelicansin junioreiden kanssa, tuppasi suomen kieli väkisinkin unohtumaan pikkuhiljaa. Nuorta puolustajaa itseään se ei ole kuitenkaan haitannut.

- Ei se minulle ole outoa, mutta ehkä varmasti monille muille on. Kun olet syntynyt ja kasvanut Yhdysvalloissa, siellä ei paljoa suomea missään kuule, Kivihalme toteaa.

Hyvin suomalaisesta nimestä päätellen ei kyseistä seikkaa välttämättä tulisi edes ajatelleeksi. Kivihalme kertoo kuitenkin suuren osan mediasta jo olevan asiasta hyvin perillä.

- Ei se täällä ehkä enää ollut suuri yllätys, kyllä suurin osa sen jo tietää. Mutta silloin kun tulin ensimmäistä kertaa Kärppiin, niin se aiheutti kyllä vähän hämmennystä siellä, 183-senttinen puolustaja nauraa.

Kivihalme on puolustajana taitava mailankäsittelijä, joka omaa myös erinomaisen luistelutaidon. Millainen tämä mielenkiintoinen, amerikansuomalainen jääkiekkopuolustaja on sitten omien sanojensa mukaan jään ulkopuolella?

- Sanoisin että olen sellainen mukava tyyppi, ehkä myös aluksi aina hieman ujo. Siinä se suomalaisuus ehkä mussa vähän näkyykin! Kärppien mies tuumaa ja päättää.
 

- Suomi-Ruotsi-ottelun tilastot
- Suomen joukkue Karjala-turnauksessa
- Karjala-turnauksen otteluohjelma, tilastot & tulokset
 

A-maajoukkueen seuraava turnaus pelataan joulukuussa. Suomi aloittaa Venäjän EHT:n kotimaan jäältä, Tshekki-ottelu pelataan Tampereen Hakametsässä torstaina 13.12. klo 18.30. Ottelua ennen juhlistetaan Timo Jutilan maajoukkueuraa, juhlallisuudet alkavat klo 18. Ottelun pääsyliput myy Ticketmaster. Hakametsässä pelataan 13.12. myös naisten EHT-ottelu, Suomi ja Ruotsi kohtaavat klo 12.30. Naisten otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta