lauantai, 10 marraskuu 2018 21:55

Leijonien avaus- ja samalla voittomaalin iskenyt Ruotsalainen: "Tuntui hyvältä pelata"

Kirjoittanut Tiina Inkiläinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leijonien avaus- ja samalla voittomaalin iskenyt Ruotsalainen: "Tuntui hyvältä pelata" Matti Nenonen

Suomen 3-0-voittoon päättyneessä ottelussa Tshekkiä vastaan Arttu Ruotsalainen teki näyttävän debyytin A-maajoukkueeseen. Ilvestä edustava nuorukainen vastasi Suomen avaus- ja samalla voittomaalista illan ottelussa.

- Ilveksessä on tullut onnistumisia ja joukkue menestyy, se on ruokkinut itseluottamusta. Uskaltaa pelata rohkeasti ja vähän haastaa tuolla riskialttiimmissakin tilanteissa. Sieltä se itseluottamus tulee, uskon että se on tärkeä juttu.

Karjala-turnaukseen pääsy tuli Ruotsalaiselle yllätyksenä.

- Tottakai alkukausi on ollut hyvä ja takaraivossa oli sellainen pieni prosentin mahdollisuus, että saattaisi tulla kutsu, mutta kyllä se ihan puskista tuli, kun Jukka (Jalonen) soitti.

Miesten ja nuorten maaotteluita verratessa eroja löytyi jonkun verran, mutta jäälle oli Ruotsalaisen mukaan helppo mennä.

- Vauhti ja kamppailukovuus ovat eri tasoa, on ihan isoja ukkoja vastassa ja pitää vääntää tuolla kulmissa. Tietenkin nopeus, se korostuu täällä entisestään ja pään pitää toimia. Peli lähti kuitenkin alusta asti hyvin liikenteeseen, tuli sellainen rentous siihen tekemiseen. Tuntui hyvältä pelata.

Myös laiturit Harri Pesonen ja Ville Leskinen saivat nuorukaiselta kiitosta.

- Hyvät jätkät oli laidoilla, etenkin Leskinen on tuolta pohjoisesta tuttu, niin päästiin sopimaan vähän kikkoja ja pääsääntöisesti saatiin peli toimimaan. Vielä on vähän tekemistä, mutta aika hyvin saatiin alusta asti rullaamaan.

Ennen peliä myös Leijonat seurasivat vaihtopenkiltä Kimmo Timoselle järjestettyä seremoniaa, jossa konkarin paita nostettiin Hartwall Arenan kattoon.

- Kaikilla oli hyvä fiilis lähteä tuohon peliin ja varmasti vähän joka jätkää kosketti tuo tapahtuma, oli hienosti järjestetty ja huikea kunnianosoitus tuollaiselle pelaajalle. Ihan ansaittu homma ja uskon että se toi sellaista lisäbuustia että halutaan ottaa voitto tästä.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat sunnuntaina pelattavassa Karjala-turnauksen päätösottelussa, joka käynnistyy klo 17.30. Pääsyliput otteluun myy Ticketmaster.

- Suomi-Tshekki-ottelun tilastot
- Suomen joukkue Karjala-turnauksessa
- Karjala-turnauksen otteluohjelma, tilastot & tulokset

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia